Release van Amazons MMO New World schuift opnieuw achteruit

New World

Hoewel New World, de MMORPG vanuit de stal van Amazon, het tijdens de bèta ontzettend goed deed op verschillende streamingplatformen, heeft de ontwikkelaar beslist om de game opnieuw uit te stellen.

Het uitstellen van de lancering lijkt een rode draad te worden tijdens de ontwikkeling van New World. De game had initieel vorig jaar al live moeten gaan, maar werd toen last minute uitgesteld. Daarna verschoof de game nog eens, naar 31 augustus van dit jaar. Maar ook die datum wordt nu niet gehaald.

Tijdens de bèta doken er berichten op dat bepaalde grafische kaarten, waaronder de GeForce RTX 3090, het begaven tijdens het spelen van de game. Amazon bracht een patch uit, maar heeft blijkbaar nog meer werk om de game op te poetsen.

De ontwikkelaar wil aan de slag met de feedback die het kreeg van de miljoen gamers die de bèta speelden en schuift daarom de release met een maand achteruit. Dat hebben ze vannacht laten weten via een bericht op Twitter.

De nieuwe releasedatum ligt nu op 28 september.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.