New World scoort op Twitch én Steam met closed bèta

New World

De laatste weken zagen we al dat Final Fantasy XIV Online knabbelt aan het succes van World of Warcraft. Maar er zijn nog kapers op de kust. Denken we maar aan New World, Ashes of Creations of Lost Ark. Concurrentie is uiteraard een goede zaak, dat houdt de makers van MMO’s wakker.

De volgende die zijn kans gaat wagen in het aanbod MMO’s is Amazons, uitgebracht door Amazon Game Studios. Deze ging gisteren in een nieuwe closed bèta en kon meteen op heel wat bijval rekenen. Ook wij speelden een van de vorige bèta’s, en het moet gezegd, er zit wel potentieel in. De launch van de beta zorgde ervoor dat New World niet alleen de meest bekeken MMO maar ook meteen de meest bekeken game was op Twitch.

De MMO-scene is al een tijdje zoet met giganten Final Fantasy en World of Warcraft. Links en rechts blijven er MMO’s bijkomen maar geen enkele game kon tot nu toe volledig overtuigen. Zo zagen we bijvoorbeeld Aion, Guild Wars 2, Rift en Black Desert Online. Dit zijn slechts kleine selecties, maar er zijn tientallen games die het niet haalden. De twee MMO’s die zouden kunnen concurreren met de grote jongens zijn New World en Ashes of Creations.

Een grote reden voor het succes van New World op Twitch ligt aan Twitch streamer Asmongold, hij liet op een maand tijd niet alleen Final Fantasy XIV Online stijgen in cijfers maar zorgde nu met gemiddeld 100.000 kijkers bij de start van de bèta voor een succes bij New World. We zagen via zijn stream dat servers na nog geen 5 minuten halfvol zitten, servers van twee uur oud hebben een queue van enkele uren.

Het blijft altijd enorm moeilijk om in te schatten hoe een game gaat doen, het feit dat de game in een beta-fase zit maakt het eens zo moeilijk. Fans van de game spreken vol lof over de story en de skill trees die het class systeem vervangen.

Wij hopen vooral dat Amazon er zal in slagen de game uit te brengen, levend zal houden en vooral zal luisteren naar de community en de nodige aanpassingen zal doorvoeren waar nodig.