Deze 6 games hebben iets met regen, of (te) veel water

De hevige regenval van de voorbije dagen, met als gevolg enorme overstromingen, liet nog maar eens zien hoe ongenadig hard de natuur kan zijn. Iets wat in deze games met regen in hun titel of (te) veel water in-game niet anders is…

Heavy Rain

In 2010 bracht Quantic Dream met Heavy Rain een action game met een geweldige story. Als FBI profiler Norman Jayden, privédetective Scott Shelby, architect Ethan Mars of journalist Madison Paige ga je op zoek naar een seriemoordenaar die de Origami Killer wordt genoemd.

Elke actie heeft een reactie en de keuzes die je maakt, zullen verstrekkende gevolgen hebben. Alle personages hebben hun eigen leven, maar deze levens zijn wel op de een of andere manier met elkaar verbonden.

Rain

Rain is een adventure game uitgebracht door Japan Studio. De game kwam onder de aandacht bij Gamescom 2013 en kwam op 1 oktober dat jaar uit.

Rain vertelt het verhaal van een jongen die een meisje met een onzichtbaar silhouet achtervolgt. Nadat hij ontdekt dat het meisje wordt opgejaagd door spookachtige wezens, begint hij aan zijn eigen reis naar de mysterieuze wereld van de regen om haar te redden.

The Sinking City

Frogwares, de ontwikkelaar die ook The Adventures of Sherlock Holmes maakte, bracht in 2019 The Sinking City.

Oakmont is half overspoeld en bevindt zich in de greep van bovennatuurlijke krachten. Je bent een detective, en je moet de waarheid achterhalen van wat de stad heeft bezeten… en de geesten van haar inwoners.

BioShock

BioShock: The Collection kwam in 2016 uit: hierbij zaten BioShock, BioShock 2 en BioShock Infinite. Irrational Games bracht in 2007 de eerste versie van hun onderwaterstad.

Verken de onderzeese stad Rapture, een toevluchtsoord voor de knapste koppen van de samenleving, die veranderd is in een dystopische nachtmerrie. Te midden van onder water gelopen ruïnes is een nieuw ecosysteem ontstaan, waar gestoorde Splicers jagen op Little Sisters, die zonder hun kolossale Big Daddies hulpeloos zouden zijn.

Rain World

Rain World kwam in 2017 uit voor PlayStation 4, Nintendo Switch en PC. Videocult bracht hiermee een survival platform game.

Je bent een nomadische slugcat, zowel roofdier als prooi in een gebroken ecosysteem. Pak je speer en trotseer het industriële afval, jaag op genoeg voedsel om te overleven, maar wees op je hoede- andere, grotere wezens hebben hetzelfde plan…

Deadly Premonition

Deadly Premonition (2010) is ook zo’n game waar regen een sleutelrol speelt. FBI-agent York is in Greenvale om de regenjasmoordenaar op te sporen. Dit is namelijk een seriemoordenaar die alleen buitenkomt als het regent. En dat doet het heel vaak in Greenvale. Gewone burgers durven hun woonst niet te verlaten. Niet omdat het regent maar omdat ze schrik hebben om het volgende slachter te worden van de regenjasmoordenaar…

Eén opmerking over 'Deze 6 games hebben iets met regen, of (te) veel water'

Reacties zijn gesloten.