10 series die je als gamer moet checken op Disney+

Disney+

Naast Netflix zijn er nog flink wat streaming diensten out there. Voor deze lijst dook ik in het aanbod van Disney+ want ook daar valt heel wat lekkers te scoren voor gamers die fan zijn van series.

X-Men: The Animated Series

Hoeven we X-men nog voor te stellen? Games, films, series, comics en ga zo nog maar even door. De X-men, met onze absolute favoriet Wolverine op kop, zijn mutanten met superkrachten. Zij zijn de good guys die ons moeten beschermen tegen een vijandige groep mutanten onder leiding van Magneto. De serie, of beter gezegd het hele X-men universum staat garant voor intense actie, een bonte mengelmoes aan superheldenkrachten en uiteraard non-stop avontuur!

Star Wars: The Clone Wars

Met deze klassieker zie je waar de vele Star Wars games op gebaseerd zijn. Deze serie is gestart in 2008 en meteen goed voor 7 seizoenen. Het leuke aan oude reeksen is dat je de evolutie doorheen de jaren kan zien.

De Clone Wars-serie vult het gat van drie jaar tussen Attack of the Clones en Revenge of the Sith. Zowel Anakin Skywalker als Obi-Wan Kenobi spelen een prominente rol als hoofdrolspelers van de Republiek tegen de Separatistische strijdkrachten die voor het eerst bijeen werden gebracht door de voormalige Jedi Count Dooku.

WandaVision

De ene is er fan van, de andere is dat niet. Een gulden middenweg is er niet. Twee superhelden uit de Avengers-films, namelijk Wanda Maximoff (Scarlet Witch) en de android Vision, leiden een verborgen luilekkerleventje in een Amerikaanse buitenwijk. Al gauw hebben ze door dat niet alles is wat het lijkt… . Lachbandjes, sciencefiction en entertainment zoals we die kennen uit klassieke Amerikaanse sitcoms genoeg. Leuk weetje: WandaVision, is de eerste Disney Plus-serie die plaatsvindt in het Marvel Cinematic Universe.

The Falcon and the Winter Soldier

Na de tekenende gebeurtenissen van Avengers: Endgame zijn er nog steeds genoeg baddies die billenkoek verdienen. In een herkenbare mix van actie, fanservice en humor lijkt The Falcon and The Winter Soldier terug te keren naar de vorm die de MCU het voorbije decennium zo een commercieel succes maakte.

The Incredible Hulk – Series

Het is groen… Een kikker! Nee! Het wordt groen wanneer het boos is… Een boze kikker? Nee! De Hulk natuurlijk. Alle gekheid op een stokje en mijn excuses aan de fans van Dr. David Banner, en zijn alter ego The Hulk. Wanneer een experiment foutloopt moet Banner hiervan de gevolgen dragen. En die zijn niet min… Telkens wanneer hij kwaad of gestresseerd geraakt verandert hij in Hulk. Journalist Jack Mcgee probeert het geheim van Banner openbaar te maken. Banner doet er alles aan om niet op te vallen en een geneesmiddel te zoeken voor zijn ziekte. De eerste aflevering gaat al terug naar 1977, bereid je voor op een geweldige sciencefictionserie!

Star Wars The Mandalorian

Zonder twijfel een van de populairste Star Wars-series van de voorbije jaren, en een reeks die Disney+ zonder twijfel mee heeft helpen lanceren. En dan hebben we het nog niet gehad over het schattigste Star Wars-personage ever, namelijk Baby Yoda. En dan zouden we verdorie nog het hoofdpersonage zelf vergeten, de Mandalorian. Een reeks die geen introductie nodig heeft: gewoon kijken.

Loki

Tom Hiddleston kruipt terug in de huid van Thor’s valse jongere en steeds misleidende broer Loki. Loki werd gevangengenomen door de Time Variance Authority (a.k.a. TVA) omdat hij de enige is die alle breuken in de tijdlijnen, veroorzaakt door de Tesseract tijdens de gebeurtenissen in Avengers: Endgame, kan repareren.

De serie heeft momenteel 1 seizoen, maar een tweede is al onderweg, dat is bevestigd.

Drain The Ocean: WWII

Wie viel er eerst aan bij de Attack on Pearl Harbor? Hoe is het machtige gevechtsschip de Bismarck gezonken? Drain The Ocean: WWII brengt met behulp van archeologen en technologie indrukwekkende beelden en de waarheid achter deze belangrijke gebeurtenissen. World of Warships-spelers moeten deze serie absoluut zien!

Family Guy

Van de belachelijke lach van Peter Griffin tot de rechtoplopende, pratende hond Brian Griffin, Family Guy is absurd. De sitcom kan je zeker vergelijken met South Park, het heet dan wel Family Guy, maar het is allesbehalve ‘family friendly’. De puurheid van humor, soms hard en ongepast, daar kijk je het voor!

The Walking Dead

11 seizoenen, 11 jaargangen, een zombie-apocalyps zo beschrijf je The Walking Dead. De serie die gebaseerd is op een comic book wordt beschreven als één van de beste series van de laatste jaren. Online verschillen de meningen per seizoen, zo zijn er topseizoenen én afleveringen, en ook mindere. Maar 1 ding is zeker, de avonturen van Rick Grimes en zijn volgers laten je niet onberoerd… En dan zwijgen we nog maar over Negan!

Eén opmerking over '10 series die je als gamer moet checken op Disney+'

Reacties zijn gesloten.