fbpx

Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 28)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

Wat een hondenweer de voorbije dagen, verschrikkelijk. Anderzijds weer het ideale moment om ons op te sluiten en te gamen of series te kijken. Dankzij collega Kevin, wiens exemplaar ik mag lenen, kan ik nu eindelijk Ratchet and Clank: Rift Apart spelen en eens checken of die game echt zo geniaal is als iedereen zegt.

Daarbovenop een serietje of twee meepikken. Ik heb me laten vertellen dat Sweet Tooth absoluut de moeite is, en slechts 8 afleveringen telt. Die moet ik dus zeker bingen. Daarnaast misschien eens beginnen met Loki. Want ook Loki zou absoluut de moeite zijn heb ik me laten vertellen.


MrRolfson

Drie van de vier joy-con controllers van mijn Nintendo Switch hebben het vorig weekend begeven. Ondertussen liggen ze bij de reparatiedienst van Nintendo, dus ik hoop ze snel terug te krijgen. In de plaats van balletjes te slaan met Mario Golf Super Rush zal ik dan maar wat potjes Fortnite spelen én misschien toch ook wel eens die A Plague Tale: Innocence uitproberen.

Verder kijk ik zaterdag uit naar de nieuwe Sprintrace tijdens het Grand Prix-weekend in Silverstone. In plaats van de normale kwalificatie, wordt er dit weekend een race van 100km gereden waarbij de einduitslag meteen de startvolgorde is van de écht race op zondag. En die dag staat ook de gebruikelijke parade door Parijs op het menu van het Tour de France-peloton. Benieuwd wie als snelste over de meet zal rijden tijdens de traditionele massasprint…


Luca

Het is komkommertijd in de game industrie en dat is ook duidelijk te merken als ik kijk naar mijn eigen ervaringen; momenteel onbestaand. Er staat voor mij een erg drukke periode voor de boeg, aangezien ik een Chirokamp voor meer dan 300 leden in elkaar dien te boksen op korte tijd. Als ik dan toch de zeldzame vrije tijd vind om me aan het gamen te zetten, dan verken ik verder de authentieke en meeslepende wereld van A Plague Tale: Innocence. Deze geweldige action-adventure game is sinds deze maand gratis te downloaden in de PlayStation Store voor alle PS-plus members.

Wat betreft series en films, zit ik momenteel ook een beetje op een dood spoor. Ik ben al een tijdje van plan om eindelijk aan het tweede deel van Lupin te beginnen, een leuke Franse mystery-thriller die begin dit jaar werd uitgebracht. Als al dat spionage gedoe me echter een beetje teveel wordt, dan wissel ik maar al te graag af met enkele luchtige afleveringen van de alombekende Amerikaanse comedyserie, Rick & Morty. Perfect tussendoortje op een regenachtige Belgische zomerdag.


RoMa

Amai, Luca en Kevin logen niet toen ze zeiden dat Ratchet & Clank: Rift Apart een topper is. Één van dé games van het moment, die ook mij volledig in z’n ban heeft. Dit weekend speel ik ‘m uit. Wanneer dat avontuur erop zit ga ik voor het eerst sinds lang m’n COD nog eens wat liefde geven. Black Ops Cold War is mij al even kwijt maar de nieuwe Mauer Der Toten zombie map kijkt wel heel sensueel naar mij. Wave na wave reduceren tot pulp: there’s no feeling like it.

De PlayStation Plus games zijn deze maand weer heel sterk. Praga verkondigt al weken dat A Plague Tale: Innocence zo verdomd sterk is. Ik zou geen goede journalist zijn mocht ik niet eens verifiëren of dat wel klopt.


Ardtieboy

Na een maand radiostilte ben ik er deze week weer bij! Het waren drukke weken; een trouwfeest organiseren, een honeymoon in het zonnige België en heel wat praktische regelingen later is het einde in zicht aan de gamingvrije tunnel. Ok ik lieg, want voor we vertrokken op huwelijksreis passeerde ik bij mijn lokale gameboer nu Pokémon Sword en Shield in promotie stonden. Ik heb me sinds dien kostelijke geamuseerd al ben ik helemaal geen fan van dat Dynamaxing-gedoe. Naar mijn mening is dit concept gewoonweg nog vreemder dan de rare Alola-varianten van bepaalde Pokémon… Anyway; het is en blijft een topgame.

Verder zal mijn Switch overuren draaien want ik kreeg een code voor Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin in mijn virtuele brievenbus. Samen met Yannick (die de game op pc verorbert) probeer ik volgende week een review voor jullie neer te pennen! Voor de rest ga ik genieten van het laatste weekend Tour de France, mij verder verdiepen in mijn Prusa Mini+ 3D-printer (wat een topding trouwens) en geregeld Hearthstone spelen tijdens mijn occasionele toiletbezoekjes. En voor ik het vergeet; een barbecue-avond blijft met zo’n weer uiteraard ook niet uit!

Lazlo

De voorbije dagen heb ik de wondere wereld van F1 eindelijk van dichterbij leren kennen. Dankzij de geweldige docureeks F1: Drive to Survive ben ik helemaal klaar om voor de eerste keer in m’n leven een F1-game – F1 2021, dat vandaag verschijnt – in huis te halen. En als ik MrRolfson mag geloven, dan is het een aanrader die je als racefanaat gespeeld moet hebben. En spelen zal ik doen!

M’n weekend zal dan ook voornamelijk bestaan uit het zelf racen in F1 2021, alsook het kijken naar het echte werk op Netflix. Daarnaast ben ik aan The Elder Scrolls IV: Skyrim begonnen op m’n Switch. Voor de zoveelste keer. Benieuwd of de game z’n tentakels nu wél stevig om me heen kan slaan en me helemaal weet mee te sleuren in z’n fantasierijke wereld.

Maar het is niet al draken en auto’s wat de komende dagen betreft. Er zal ook verder gekeken worden naar de NBA Finals. Ik moet nog een game inhalen voordat ik helemaal mee ben met de stand van zaken tussen de Bucks en de Suns. Ideaal voor een zaterdagnamiddag, zo lijkt me.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d