10 series die je als gamer moet checken op Netflix

Een gamer houdt vaak ook van series die iets (of soms ook niets) met games te maken hebben. Daarom ging ik op zoek naar 10 series die je als gamer zeker eens moet checken.

Pokémon Journeys: The Series

Via Netflix kan je wekenlang genieten van de oude en nieuwe series van Pokémon. Voor sommigen nostalgie en voor sommigen iets nieuws. Uiteindelijk is iedere gamer wel in contact gekomen met Pokémon, of het nu via het kaartenspel is, de Game Boy of via PC. 

De jonge trainer Ash en zijn nieuwe vriend Goh worden onderzoeksassistenten in het laboratorium van professor Cerise en reizen de hele wereld over om Pokémon te leren kennen.

Roman Empire

Deze reeks brengt je terug in de tijd, wat je kan doen denken aan je games. Heb je wel eens Rome: Total War of Age of Empires gespeeld? Games zijn natuurlijk fictief, maar vaak zit er ook een dosis waarheid in. Wil je makkelijker volgen in je campaigns en missies? Was geschiedenis misschien een van je favoriete vakken? Kortom: als je een vette serie wil zien, maak dan maar tijd voor Roman Empire, het heeft namelijk 3 seizoenen klaarstaan!

Formula 1 – Drive to Survive

Het is altijd leuk als je een nieuwe serie ontdekt die al meerdere seizoenen heeft, dan moet je niet wachten! Ikzelf kan ook niet wachten op Gran Turismo 7! Hou jij van snelheid? Speel je al jaren Need for Speed, Moto GP of simpelweg F1? Dan zou ik maar beginnen aan Formula 1 – Drive to Survive!

Greatest events of WW2 – in colour

Tanks, granaten en de bloederigste gevechten in de geschiedenis van de mens. Skip jij nooit een cutscene tijdens je campaign? Kijk je regelmatig oorlogsfilms? Of fan van games als Call of Duty, Battlefield, Medal of Honor, Company of Heroes II of andere games waar WWII centraal staat? Kijk dan zeker de docureeks Greatest events of WW2 in colour op Netflix! Zelfs een ervaren liefhebber zal hier nog enkele details oppikken. 

Van Pearl Harbor tot D-day: de meest cruciale gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog komen tot leven in deze indringende documentaireserie met ingekleurde filmbeelden.

Pro tip: plan het in als je een vrije dag hebt, het is slechts 1 seizoen en je wil het waarschijnlijk bingewatchen!

The Witcher

Wie de fantasy game al eens heeft gespeeld moet zeker de serie bekijken, het telt 8 episodes en heeft ook 8 boeken. Online vergelijken fans het wel eens met Game of Thrones. Wat nu juist het beste is aan The Witcher en of de vergelijking begrijpbaar is laat ik aan jullie over!

Dragon’s Dogma

We hebben natuurlijk Pokémon al in de lijst staan, maar de echte animeliefhebber raden we toch Dragon’s Dogma aan. De game uit 2012 van Capcom werd verwerkt in een serie. Zoals altijd is het een risico om van platform te wisselen, of het nu van boek naar film is of van game naar serie. Fans van de game reageren enorm afwisselend, de ene geeft het twee sterren en de andere vijf.

Ethan is nu een Herrezene en gaat achter de draak aan die zijn hart heeft gestolen. Maar na elke strijd met een demon verliest hij iets van zijn menselijkheid.

Castlevania

Jawel, nog een animereeks: Castlevania! Gebaseerd op 1986, wanneer de Rode Dui.. Ik bedoel de eerste Castlevania game uitgebracht werd. Dat is even terug in de tijd he? Ieder jaar bracht Konami een versie uit zonder ook maar één keer over te slaan.

In 2014 kwam er een einde aan de game, sinds 2017 zijn de Castlevania-series er met zo’n vier seizoenen. Als je fan bent van anime en de gigantische reeks aan games wil vergelijken met de serie: to Netflix it is!

Een vampierjager probeert een belegerde stad te redden van bovennatuurlijke beesten die door Dracula zelf worden geleid. Gebaseerd op de klassieke videogames.

Blood of Zeus

Dit is niet nog een animereeks hoor, of toch wel! Blood of Zeus wordt wel eens vergeleken met Castlevania door de creativiteit en doelgroep. Een duistere omgeving, demonen, je ziet het kille zeker terugkomen in deze serie met één seizoen.

Heron, een gewone burger in het oude Griekenland, ontdekt zijn ware afkomst als zoon van Zeus, en zijn doel: de wereld redden van een demonisch leger.

Resident Evil: Infinite Darkness

Ikzelf ben begonnen met de gameversie, Code: Veronica, wat ons ook meer dan 15 jaar terugbrengt. Net als Castlevania gaat deze game ver terug, de eerste game kwam uit in 1996. Recent kwam er een Resident Evil DLC uit op Dead by Daylight. Hou je van actie? Horror? Zombies? Bekijk dan zeker de splinternieuwe serie! Check zeker onze review van Resident Evil: Infinite Darkness.

Rick and Morty

Als je opgegroeid bent met Cartoon Network, Fox kids of Nickelodeon dan zal Rick and Morty zeker iets voor jou zijn. Morty, een 14-jarige, niet al te snuggere jongen gaat allerlei avonturen aan met zijn grootvader Rick.

Rick is een wetenschapper, maar ook een alcoholieker. Deze leuke mix zorgt voor bijzondere momenten. Het is een totaal ander genre maar deze klassieker is zijn plekje meer dan waard.