Deep dive-trailer vertelt ons meer over Rainbow Six Extraction

Extraction lijkt verdacht veel op Rainbow Six Siege, maar dan met aliens. Of is dat te kort door de bocht? We ontdekken het samen met jullie in deze deep dive-trailer.

Zelf heb ik nog altijd niet goed door voor wie Extraction is. Gaan Rainbow Six Siege spelers Siege laten vallen en Extraction spelen? Misschien. Of mikt Ubisoft op nieuwe spelers?

Anderzijds zijn er heel wat gelijksoortige co-op en online zombie-shooters out there, denk maar aan Back 4 Blood dat er zit aan te komen, World War Z dat nu als World War Z: Aftermath door het leven gaat, Call of Duty’s zombie-modus, en zo kan ik nog even doorgaan.

OK, geen zombies in Extraction want die worden vervangen door aliens, maar het concept blijft hetzelfde. Hoog tijd dus om zelf eens in die deep dive-trailer te duiken, en wat onduidelijkheden weg te nemen.

Rainbow Six Extraction speelt zich enkele jaren in de toekomst van het Rainbow Six-universum af. De Rainbow Operators nemen het op tegen een totaal nieuw ras van gemuteerde buitenaardse parasieten die menselijke gastheren en hun omgeving infecteren.

Ubisoft omschrijft het concept als volgt: Het spel speelt zich af in PVE met 3 spelers en spelers kunnen zich voorbereiden op spannende, chaotische en totaal onvoorspelbare missies. Ze zullen alles riskeren met hun squad, elke keer dat ze de quarantainezone betreden. Als een van de spelers in de quarantainezone het loodje legt is het aan jou en je teamgenoten om een reddingsactie op touw te zetten en ervoor te zorgen dat iedereen er levend uitkomt.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)