fbpx

Gerucht: Switch Pro krijgt OLED-scherm en 4K-output via dock

Er gaan al heel wat maanden geruchten de ronde dat Nintendo aan een zogenaamde Pro-versie zou werken van de Nintendo Switch. Fans van het eerste uur en liefhebbers van kristalheldere graphics zouden wel eens op hun wenken bediend kunnen worden.

Want volgens een artikel op Bloomberg zou de volgende versie van Nintendo’s hybride console een OLED-scherm meekrijgen van 7 inch. Dat zou een enorme stap voorwaarts betekenen op vlak van beeldkwaliteit. In de huidige versie van de Nintendo Switch zit er een LCD-scherm van 6,2 inch, terwijl er in de Switch Lite een scherm zit van 5,5 inch.

Daarnaast zou de Switch Pro de mogelijkheid hebben om op televisies 4K-beelden weer te geven. Ook dit zou een enorme stap vooruit zijn ten opzichte van de huidige Full HD-output van 1080p. Het scherm zelf zou wel een resolutie van 720p behouden, maar door de OLED-techniek een groter kleurbereik hebben.

Wanneer we deze nieuwe Switch mogen verwachten blijft koffiedik kijken. Begin vorige maand gaf president van Nintendo, Shuntaro Furukawa, via een earnings call nog mee dat er geen plannen zijn om op korte termijn een nieuwe versie van de Switch op de markt te brengen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: