De alphatest van Elite Dangerous: Odyssey gaat op 29 maart van start

Ontwikkelaar Frontier Developments heeft bekend gemaakt dat de alphatest voor de tweede uitbreiding van Elite Dangerous van start gaat op 29 maart. Dat is nog even wachten, daarom heeft Frontier meteen ook een video vrijgegeven waarin we gameplay te zien krijgen uit een van de missies.

Elite Dangerous heeft een enorme grote fanbase en zij kijken reikhalzend uit naar Odyssey. Deze tweede uitbreiding moet volgens de ontwikkelaar de grootste ooit worden en zal er meteen ook voor zorgen dat je voor het eerst uit je ruimteschip kan stappen en verschillende planeten te voet kan ontdekken.

In de gameplayvideo die werd vrijgegeven zien we een team van drie Commanders te voet een planeet verkennen waarbij ze een militaire outpost moeten zien te infiltreren. Hun doel: de energiecentrale uitschakelen zodat de tegenstanders zonder stroom komen te zitten.

Elite Dangerous: Odyssey moet ergens in de lente van dit jaar verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

De alphatest voor PC start op 29 maart. Je kan hieraan deelnemen wanneer je een preorder plaatst via een van volgende PC-platformen: Steam, Epic Games Store en de Frontier Store.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.