fbpx

“We hebben geen plannen om op korte termijn een krachtigere Switch aan te kondigen”

Nintendo Switch

Het laatste jaar duiken er steeds meer geruchten op waarin beweerd wordt dat Nintendo met een krachtigere Switch-console op de proppen komt.

Hoewel ik nog steeds dolgelukkig ben met mijn Nintendo Switch, beginnen hier en daar bepaalde zaken mij op te vallen waaruit blijkt dat de console toch de nodige beperkingen heeft.

In de eerste plaats gaat de batterij niet ontzettend lang mee. Dit is al opgelost met de update van een tweetal jaar geleden. Daarnaast is de hardware zelf ook niet ongelofelijk krachtig. Kijk bijvoorbeeld naar de Hitman 3-versie die op de Switch noodgedwongen moet gestreamd moet worden.

Maar het grootste pijnpunt blijft toch het scherm. Waar smartphones meer en meer over heldere en contrastrijke OLED-panelen lijken te beschikken, kijken we met de Switch nog steeds op een ‘ouderwets’ LCD-paneel waarvan de helderheid toch ondermaats is. Daarom blijft de hoop op een krachtigere Switch leven binnen de trouwe Nintendo-community.

Maar nu heeft de president van Nintendo, Shuntaro Furukawa, geantwoord op een vraag van een investeerder tijdens een zogenaamde earnings call.

Daarin werd de vraag gesteld of we een geupgrade versie van de Nintendo Switch mogen verwachten. Het antwoord van Furukawa was kort en bondig: “Not anytime soon”.

Zoals altijd kan je dit antwoord op verschillende manieren interpreteren. In de eerste plaats kan je verstaan dat Nintendo niet aan zo’n nieuwe console werkt. Of je kan lezen dat de aankondiging er komt, maar niet op korte termijn.

Tijd zal dus opnieuw raad brengen en die geruchtencarrousel blijft ondertussen gewoon lustig verder draaien.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d