fbpx

Bungie dropt Destiny 2-bommetje

Een gigantische blogpost op de website van een ontwikkelaar belooft meestal niet veel goeds. Of nét wel? Bungie zette gisteren een gigantische post online waarin ze terugblikken op het voorbije jaar en hun toekomstplannen verder uit de doeken doen. Enkele aankondigingen doen daarbij de wenkbrauwen fronsen.

De meest verrassende change is ongetwijfeld het verwijderen van het Sunsetting-concept. Nog in een niet zo heel ver verleden werd het idee doorgevoerd waarin bepaalde wapens na een aantal seizoenen zo goed als waardeloos werden. Spelers werden dus verplicht om hun wapenarsenaal periodiek te upgraden en uit te breiden om zo de game ‘fris’ te houden. Die keuze wordt dus nu teniet gedaan omdat velen de timer op hun favoriete (en zuurverdiende) wapen niet zagen zitten. Driewerf hoera!

Ook aan de Power Cap wordt er gesleuteld. Zo zal bij iedere seizoensvernieuwing de Power Cap met 10 punten stijgen, waar dat vroeger 50 punten was. Dit betekent dat de stap in het nieuwe seizoen voor velen minder overweldigend zal lijken. Daarnaast worden ook heel wat andere changes doorgevoerd; een PvP-modus zonder emotes (om zo peeking te voorkomen), PvP-veranderingen voor de Stasis-subclass, de terugkomst van de Vault of Glass raid en de terugkeer van Transmog.

De leukste van allemaal? Shaders worden niet langer meer gezien als consumables en worden permanent geünlockt! Er is wel één groot minpunt en dat is de vertraging achter The Witch Queen-uitbreiding. Hoe dan ook ben ik blij dat de ontwikkelaar deze stap durft te nemen. Soms is het beter een stap achteruit te zetten, te reflecteren en te verbeteren in tegenstelling tot een diepere put te graven met een nieuwe uitbreiding.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

%d bloggers liken dit: