fbpx

Destruction AllStars wijzigt default voice chat-strategie

Sinds dinsdag kunnen we aan de slag met Destruction AllStars op de PlayStation 5. De game weet tot op heden geen potten te breken en dat uitte zich in een zeer matige score in onze review. Alsof dat nog niet erg genoeg is, werd ook een heel vervelende feature by default aangelegd. Met een hotfix blust ontwikkelaar Lucid Games ondertussen het brandje.

Spelers die de game reeds onder handen namen en zich in multiplayerluik van het spel begaven, kregen het gevoel in een kippenhok te vertoeven. Zo werd de publieke voice chat namelijk by default aangelegd in multiplayermodus van de game. Dat resulteerde veelal in wat gevloek en toxische opmerkingen die niet iedereen op prijs wist te stellen.

Lucid Games vatte de koe bij de horens en schakelde de feature meteen uit met een hotfix die vandaag live ging. De publiek voice chat-optie werd echter in die mate ‘gefixt’ dat de optie gewoonweg niet meer kan worden aangelegd. In de patch notes staat echter wel te lezen dat de ontwikkelaar aan een langetermijnoplossing werkt voor de voice chat. Keuvelen met vrienden in een partijtje Destruction AllStars zou daarentegen wel nog steeds mogelijk zijn.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

%d bloggers liken dit: