fbpx

“Destruction AllStars’ motor sputtert door een gebrek aan content en diepgang”

Het heeft altijd al in me gezeten. Die drang om tijdens racegames m’n tegenstander een goede guts richting de afgrond te bezorgen. Een subtiel tikje des doods. In Destruction AllStars mag ik de lusten van dat beest helemaal botvieren. Sterker nog, het is zowat m’n enige doel. Knallen, koprollen en crashen tot enkel een glorieuze schroothoop het canvas bekleedt. Ik wil vooral weten of deze kettingbotsing het aanschouwen waard is of we over een perte totale spreken.

Waarom Wel?
Flitsende Flair

Deze vehicular combat action-racer ziet er meteen enorm flashy uit. De grafische stijl combineert de lollige jeugdigheid van Fortnite, de flitsende flow van Rocket League en de chaotische flair van Burnout. De gameplay heeft ook heel wat weg van die twee laatstgenoemden, met een stevige scheut Wreckfest eraan toegevoegd.

Je moet althans niet twijfelen of je jouw zuurverdiende centen aan Destruction AllStars wil spenderen of niet. Als je tot de happy few behoort die al een PlayStation 5 hebben staan dan is dit jouw gratis PS+ game van februari. Verwacht gewoon niet om met je wrak gratis door de keuring te raken. De opzet van Destruction AllStars is simpel. In een grootschalige, gevaarlijke arena gaan zestien AllStars de strijd met elkaar aan. Ieder voor zich of verdeeld in twee teams ga je voor zoveel mogelijks hits, wrecks en gears. Hits en wrecks verzamel je vanzelfsprekend door knoertharde knallen uit te delen aan andere vierwielers. Gears zijn objectives die je verzamelt doorheen de map.

Vlijmscherp Onzichtbaar

De look en sound van AllStars is heel leuk en het ziet er allemaal afgelikt en gepolijst uit. Je bent heel snel weg met de base mechanics. Je start te voet en rent naar de dichtstbijzijnde auto. Is die na verloop van tijd kapot, dan probeer je niet doodgereden te worden en vlucht je naar een ander voertuig.

De zestien AllStars hebben elks hun eigen persoonlijk voertuig dat je na verloop van tijd kan oproepen. Die voertuigen hebben speciale abilities zoals vlijmscherpe messen, een invisible cloak of een lock-on target system. Ook de AllStars zelf hebben enkele trucjes wanneer ze te voet rennen voor hun leven. Eenmaal uit de arena’s vol vliegende wieken en plots opduikende palen kan je jouw characters bekleden met verschillende emotes en outfits.

Je kan solo ofwel een gewone deathmatch starten in Mayhem of een last-man-standing met Gridfall. Verder kan je met vrienden 8v8 terecht met het aangename Carnado waarbij je schroot in een tornado dumpt of Stockpile waar je gears verzamelt in een soort domination modus.

Waarom Niet?
Oppervlakkig Verkeer

Destruction AllStars slaat je meteen in je gezicht met allerlei kleurrijke opties maar je bekomt héél snel en gemakkelijk van de klap. Qua content is er gewoon een grote schaarste. Mayhem is zeer straight forward, Gridfall zit qua balancing volledig fout. Een partij duurt ofwel enkele seconden ofwel een eeuwigheid. Carnado is leuk, Stockpile oeverloos ingewikkeld.

Het jammere is dat er voorlopig weinig tot geen opties zijn om jouw vrienden in de prak te rijden. De solo modes kan je niet in party spelen en online kan je enkel in grootschalige megateams terecht. Waarom is er geen modus met acht duo’s tegen elkaar? Of vier teams van vier? Zelfs tijdens de massale 8v8 crashpartijen is er van enige vorm van teamwork geen sprake. Ook lokale en private multiplayer is volkomen afwezig.

Verder komt het altijd op hetzelfde neer: auto nemen, rammen, levend eruit raken, herhalen. Al is het leuk om een partygame zo ready-to-go te krijgen, er is geen plaats voor diepgang. Een effectieve race modus had super geweest, of bijvoorbeeld de mogelijkheid om stunts en jumps te doen voor punten.

Duurder Dan Snelheidsboetes

Wat ook opvalt is hoe zwaar de game is ingesteld op monetization. Je krijgt enkele coins per level up maar deze zijn lang niet genoeg om nog maar de simpelste dingen te kopen. Wil je een nieuwe skin kopen voor één van je zestien personages? Denk maar aan meer dan vier uur spelen. Om nog maar te zwijgen van grotere aanpassingen zoals coole vieringen of custom car skins. Gelukkig staat die buy-knop zo handig mooi in het zicht.

Er is absoluut plezier mogelijk met deze schattige arcade actiongame maar hij zal je in deze staat geen maanden geboeid houden. Het lijkt een tussendoortje dat je op het einde van je lange zondagse gamesessie een half uurtje speelt om hersenloos te relaxen. Daar is niks mis mee, maar het duidelijke potentieel dat we hier zien kan veel beter benut worden. Destruction AllStars lijkt voorlopig nog op zoek naar zichzelf.

VERDICT

5

Deze AllStars zien er op het eerste zicht flashy, flitsend en strak uit en brengen een zeer amusante arcade ervaring. De vehicular combat doet denken aan een liefdeskind van Wreckfest en Burnout met een vleugje Rocket League. Helaas sputtert de motor al heel snel door een duidelijk gebrek aan content en diepgang. Geen race modus, geen duo of trio teams, geen local of private play. Er hangt zeer weinig metalen vlees aan dit geblutste bot. Als je geen vierwieler op je tronie krijgt dan slaat de monetization je wel knock-out. Met extra content kan dit absoluut interessant worden, voorlopig is er niet veel vroem vroem vooraleer de vering breekt.

Pluspunten
+ Knappe grafische stijl
+ Vlotte gameplay met sfeervolle crashes
+ Grave arena’s en Hero Cars

Minpunten
– Weinig content
– Weinig diepgang
– Geen opties om tegen vrienden te spelen of in duo/trio te strijden
– Geen local/private multiplayer
– Teamwork is onbestaand
– In-your-face-monetization

Destruction AllStars
Beschikbaar vanaf 01/02/2021
Beschikbaar op PlayStation 5
Gespeeld op PlayStation 5
Website: Destruction AllStars


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

3 gedachten over ““Destruction AllStars’ motor sputtert door een gebrek aan content en diepgang”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: