fbpx

Dit is de Pragalicious Game of The Year 2023

We willen bij Pragalicious het jaar 2023 in schoonheid afsluiten. Dat doen we ook dit jaar door de allerbeste games van afgelopen jaar in de schijnwerpers te zetten in onze Pragalicious Game of The Year.

In tegenstelling tot vorig jaar was er aardig wat discussie onder de crewleden. Niet verwonderlijk want in 2023 kregen we zowat elke maand wel een topgame voorgeschoteld. De ellenlange discussies resulteerde uiteindelijk in deze top drie:


3. Marvel’s Spider-Man 2

Mavel's Spider-Man 2

“Insomniac Games levert met Marvel’s Spider-Man 2 wederom een fantastische game af. Het verhaal is weergaloos en zorgt dat je blijft spelen tot de eindcredits over het scherm rollen. Wie de twee voorgaande games heeft gespeeld zal verschillende dingen herkennen. Toch kan deze nieuwe titel zich onderscheiden van zijn voorgangers. Zo speel je nu met zowel Peter Parker, Miles Morales en nog enkele andere personages. De krachten van beide Spidey’s zijn dan weer verschillend genoeg om plezier uit beide heren te halen. De combat verloopt ongelooflijk soepel en je kan door je gadgets en krachten te bundelen heel wat op je scherm toveren. Het detail is ongezien en de sfeer is van enorme hoge kwaliteit. Helaas heeft deze game ook te kampen met heel wat bugs. Maar 1 ding is zeker: Marvel’s Spider-Man 2 is een game die blijft hangen als een niet met je borstel te verwijderen spinnenweb.”

Check de review van auron_sagara
Beschikbaar op PlayStation 5


2. Baldur’s Gate 3

Baldur's Gate 3

“Met Baldur’s Gate 3 is Larian Studios erin geslaagd om de beste isometrische fantasy RPG van het moment te maken. Het plezier van Baldur’s Gate 3 is het plezier van Dungeons & Dragons. Je creëert je unieke fantasieheld en gaat op een fantastisch avontuur waarin je vrij bent om uitdagingen aan te gaan zoals jij dat wilt. De hoeveelheid vrijheid die je krijgt is echt verbazingwekkend, vooral als je het vergelijkt met de oorsprong van wezens die ter plekke dingen verzinnen. Zelfs met de kleine imperfecties heeft Larian de lat voor role-playing games weer hoger gelegd. In een jaar met Zelda, Final Fantasy en Spider-Man zou Baldur’s Gate 3 gerust Game of the Year mogen winnen, en neen dat is niet enkel uit chauvinisme.”

Check de PC-review van Frumberto
Check de PS5-review van auron_sagara
Beschikbaar op PlayStation 5 / Xbox Series X|S / PC


1. Alan Wake 2

“Remedy Entertainment heeft me letterlijk uit mijn sokken geblazen met deze psychologische horror game. Het verhaal is een mindfuck van jewelste, maar je moet steeds bij de pinken blijven. Zowel de speelmomenten met Saga Anderson en Alan Wake zijn om van te genieten. De opbouw van het verhaal is om heel de game op het puntje van je stoel te zitten. Dat geldt ook voor het grafische aspect. Alan Wake 2 is de knapste game ooit, niet alleen visueel, maar ook qua sfeer. Vooral in het genre van horror-games zorgt deze ervoor dat ik zelfs op momenten de ongemakkellijkheid langs mijn lijf voelde kruipen.”

Check de review van auron_sagara
Beschikbaar op PlayStation 5 / Xbox Series X|S / PC


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Ontdek meer van Pragalicious

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder