fbpx

Stranded: Alien Dawns gratis Jungle Update is een absolute meerwaarde

Stranded Alien Dawn

Stranded: Alien Dawn werd vorig jaar in oktober uitgebracht op PC. Nu, enkele maanden na release, komt Haemimont Games met een fikse upgrade. De Jungle Update heeft heel wat nieuwe dingen in petto voor ons en de gestrande overlevenden in de game. Ontdek in deze korte special wat en hoe!

Saltu

Ondanks de al grote hoeveelheden aan mogelijkheden, stond de deur op een kier naar meer. Naast de hitte en droogte van Desertum en de vele fauna en flora van Sobrius krijgen we een totaal nieuw gebied. Hopelijk vinden we een machete om de haast ondoordringbare jungle van Saltu te verkennen. De opzet is nog steeds hetzelfde gebleven, ontgin en bouw een nederzetting die je langzaamaan uitbreidt tot een bloeiende gemeenschap en verdedigt tegen onbekende insecten en wezens.   

Om jouw bewoonbaar gebied groter te maken kan je in deze update aan de slag met nieuw werktuig. Daarnaast is het ook mogelijk om nieuwe materialen te ontginnen in het dichtbeboste gebied van Saltu. In mijn review sprak ik over research van verschillende hulpmiddelen of kennis ervan. In de Jungle update heb je weer een pak mogelijkheden extra om te onderzoeken, wat het spel nog gevarieerder maakt als de main game.

Tot slot zullen uitdagingen, naast of tijdens je expedities, je pushen naar nieuwe manieren om te overleven. Je zal je groep ook moeten beschermen tegen moessonregens en dichte mist. Deze weersomstandigheden hebben een invloed op je installaties en woningen. Extra uitdaging dus om zo weinig mogelijk schade te krijgen (fysiek en mentaal) en het algemene humeur in je gemeenschap hoog te houden!  

Melody Adeysemi to the rescue!

Bovenstaand personage zal een zegen zijn. Zij kan namelijk gewonde of geïnfecteerde burgers met ‘swarm fever’ helemaal of grotendeels herstellen. Daarnaast zijn er 3 extra achievements/trophies toegevoegd aan de game. Het oor wil ook wat want er zal nieuwe muziek te horen zijn tijdens onze avonturen in Saltu. Enorm rustige muziek die dan weer opbouwt tot een bombastische melodie wanneer we oog in oog komen te staan met vijanden.

Ontwikkelaar Haemimont Games en uitgever Frontier Developments verzekerden ons dat enkele issues zijn aangepakt. Wapens die glitchen tijdens het gooien van een granaat of EM paraplu’s (bescherming tegen de regen en storm) die niet openklappen zijn vanaf nu passé composé.

Gericht werken!

Één van de beste vernieuwingen in deze update zijn de work areas. Het schema bepalen van werken, slapen en ontspanning was reeds mogelijk in Stranded: Alien Dawn. Nu kan je ook specifiek taken geven aan de overlevenden. Bijvoorbeeld, één iemand ontgint grondstoffen terwijl de ander zich bezighoudt met de verdediging van het kamp of beide.

Dit gebeurt door het afbakenen van een gebied (Work Areas). Weer wat innovaties die helpen om het overzicht te behouden en de productiviteit van je crew te verhogen. Het welzijn van je crew is natuurlijk uitermate belangrijk voor hun motivatie. Daarom kan je nieuwe dingen bouwen zoals een bench press of arcadekast, die de overlevenden terug zin doen krijgen om er vol tegen aan te gaan. Tot slot is het mogelijk om in de inventory van je bewoners 1 uniek werktuig te steken. Zo wordt het nog specifieker en is alles beter te managen.

Conclusie

We krijgen dus kortgezegd heel wat in deze gratis (!) grote update. Haemimont Games bewijst nogmaals hoe ze een sim, en dit geval een survival sim, moeten maken. Een geweldig genietbare game met een fantastische update die op Steam en Metacritic lovende commentaren krijgt. Zeker checken!

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

%d bloggers liken dit: