fbpx

Amerikaanse FTC spant rechtszaak aan om overname Activision Blizzard door Microsoft per direct te stoppen

Microsoft Activision Blizzard

Tussen al het positieve en leuke nieuws door dat rondom Summer Game Fest de wereld wordt ingestuurd, komt de Amerikaanse FTC nu met minder leuk nieuws op de proppen.

De Amerikaanse privacywaakhond FTC heeft bij de federale rechtbank namelijk een verzoek ingediend om de deal tussen Microsoft en Activision Blizzard per direct stop te zetten. De FTC zegt het rechterlijk bevel nodig te hebben om de commissie “de gelegenheid te geven de rechtmatigheid van de fusie te beoordelen in een administratieve procedure”.

De FTC had eerder al een rechtszaak aangespannen tegen Microsoft en Activision Blizzard, maar deze kon de deal tussen beide partijen niet tegenhouden voordat er een uitspraak in volgt. Met dit specifieke verzoek dat werd ingediend kan dat wél, waardoor alle activiteiten rondom de deal stopgezet kunnen worden.

De overname zou rond moeten zijn op 18 juli 2023, maar door dit verzoek zou dit sowieso niet kunnen plaatsvinden.

In een verklaring zei Brad Smith, president van Microsoft: “We verwelkomen de mogelijkheid om onze zaak voor te leggen aan de federale rechtbank. We geloven dat het versnellen van het juridische proces in de VS uiteindelijk zal leiden tot meer keuze en concurrentie op de markt.”

Eerder hadden onder andere Chinese en Europese commissies de deal wél al goedgekeurd, in tegenstelling tot de Britse concurrentiewaakhond.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: