fbpx

“Trackmania is razendsnel en verslavend, maar focust te hard op zijn abonnement”

Trackmania

Ubisoft heeft lang de boot afgehouden, maar kwam recent dan toch op de proppen met een consoleversie van Trackmania. Eindelijk! 

Waarom Wel?

Speelplezier verzekerd 

Met Trackmania krijgen we op console eindelijk de verslavende racegame te spelen,  die ons op pc reeds in onze macht wist te krijgen. De game speelt net zoals op pc en laat je op parcours racen om de snelste tijd neer te zetten. Het mooie is dat de game cross-platform ondersteuning heeft, waardoor je het zonder zorgen op kan nemen tegen je vrienden die de game op pc of een andere console spelen.

Bovendien is Trackmania volledig gratis en komt Ubisoft elke drie maanden met nieuwe content op de proppen waardoor je je waarschijnlijk nooit gaat vervelen. Uiteraard is de iconische track-editor ook aanwezig zodat je opnieuw je creativiteit de vrije loop kan laten met het bouwen van je eigen circuits.  

Waarom Niet?

Netflix achterna 

We zeiden natuurlijk gratis hierboven, maar dat geldt enkel voor de basisversie van de game. Zo kan je enkel met de content uit de vorige seizoen (en jaren) aan de slag als je betaalt voor een abonnement.

Dat abonnement moet je jaarlijks (of driejaarlijks voor 59,99 euro) verlengen wil je die parcours blijven spelen. Maar ook als je een eigen club wil oprichten, aan live-events wil deelnemen of je voertuig van leuke skins voorzien. Voor wat hoort wat dus…

VERDICT

8

Trackmania is eindelijk beschikbaar op consoles en dat maakt ons ontzettend blij. De game speelt zoals we dat al jaren op pc gewend zijn: razendsnel en verslavend. Helaas is er ook een grote maar. Ubisoft legt een enorm hoge focus op de abonnementsservice, waardoor je heel wat extra geld moet neertellen om van alle content te kunnen genieten. 

Pluspunten
+ Basisgame is gratis
+ Eindelijk op consoles
+ Speelt zoals het hoort; razendsnel en verslavend
+ Tonnen content na drie jaar aanwezig (tegen betaling)

Minpunten
– Heel veel content zit vast achter een betaalmuur
– Grafisch geen meerwaarde

Trackmania
Beschikbaar vanaf 15/05/2023
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC
Gespeeld op PlayStation 5
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Johan

Johan startte al relatief snel met gamen op zijn geliefde Videopac G7000 en knokte zich het liefst een weg doorheen zijn eeuwigdurende jeugd met Tekken 3. Na een heuse carrière in de gaming bizz op vervroegd pensioen als bijklusser voor Pragalicious.

%d bloggers liken dit: