fbpx

BREAKING: Europese commissie geeft Microsoft groen licht voor overname Activision-Blizzard

Xbox Activision Blizzard

Het kan verkeren. Enkele weken geleden kreeg Microsoft nog een flinke dreun toen de Britse Competition and Markets Authority (CMA) een negatief oordeel velde over de bijna 70 miljard kostende overname van Activision Blizzard door Microsoft.

Microsoft liet zich echter niet uit het lood slaan en ging in beroep tegen de uitspraak. Ondertussen is het oordeel van de Europese Commissie over de overname van Activision-Blizzard binnen en dat is wél positief. Al hanger daar wel wat voorwaarden aan vast.

De Europese Commissie zegt dat het ervan overtuigd is dat het samenvloeien van Microsoft en Activision-Blizzard geen dreiging zou vormen voor de consoles en gameabonnementen van concurrende merken. Het zegt in eenzelfde adem wel dat deze overname de concurrentie kan belemmeren qua distributie van games via cloudgaming services.

Daarom zou Microsoft zich in de toekomst moeten houden aan de eerder gemaakte afspraken om Activision-games (vooral Call of Duty) de komende tien jaar te blijven uitbrengen op andere consoles en streamingdiensten.

De Europese Commissie verwijst de angst van Sony, dat Microsoft Call of Duty exclusief op Xbox-consoles zou houden, naar de prullenbak. Het zou volgens de Commissie economische zelfmoord zijn om Call of Duty te beperken tot één platform. Bovendien is Sony volgens de Europese Commissie groot en sterk genoeg om het verlies van Call of Duty op te vangen.

“The  European Commission has required Microsoft to license popular Activision Blizzard games automatically to competing cloud gaming services. This will apply globally and will empower millions of consumers worldwide to play these games on any device they choose.”

Brad Smith, Vice Chair and President     

Meer info over de beloftes van Microsoft vind je op deze microsite van Microsoft.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d