fbpx

Embracer Group en Amazon Games kondigen nieuwe The Lord of the Rings-MMO aan

The Lord of The Rings MMO Amazon Games Embracer Group

Terwijl The Lord of the Rings-fans angstvallig uitkijken naar de release van de Gollum-game, komen Embracer en Amazon Games met misschien wel nog groter nieuws: ze gaan samenwerken om een nieuwe The Lord of the Rings massively multiplayer online (MMO) game te ontwikkelen.

Veel wordt er op dit moment nog niet meegegeven in het persbericht dat zonet in onze digitale brievenbus ging. Amazon Games Orange County Studio heeft de leiding over het project, dat op dit moment nog in een vroeg ontwikkelstadium zit. Amazon Games gaat optreden als uitgever van de game op pc en consoles.

Wel wordt gezegd dat de game zich uiteraard gaat afspelen in het door J.R.R. Tolkien bedachte Middle-earth, en dat de verhalen uit The Hobbit en The Lord of the Rings centraal gaan staan.

We’re committed to bringing players high-quality games, whether through original IPs or long-beloved ones like The Lord of the Rings,” said Christoph Hartmann, VP, Amazon Games. “Bringing players a fresh take on The Lord of the Rings has long been an aspiration for our team, and we’re honored and grateful that Middle-earth Enterprises is entrusting us with this iconic world. We’re also pleased to be expanding our relationship with Embracer Group following our Tomb Raider deal last year, as they’ve proven to be excellent collaborators.”

Amazon kondigde trouwens ook uitgeversovereenkomsten aan met NCSOFT voor Throne and Liberty, Bandai Namco Online voor Blue Protocol, Crystal Dynamics voor de volgende grote Tomb Raider-game.

Ik ben razend benieuwd om de eerste beelden van deze nagelnieuwe The Lord of the Rings-MMO te zien! Ondertussen start ik misschien nog wel eens met The Lord of the Rings Online, een MMORPG die al sinds 2007 te spelen is.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: