fbpx

World of Warcraft: Dragonflight – alles wat je moet weten over Patch 10.1

Patch 10.1 van WoW: Dragonflight is sinds 10 mei speelbaar en dat zorgt er voor dat ik naar goede gewoonte even terug keer naar het Warcraft-universum. Toegegeven, mijn relatie met Blizzard is om het in Facebook termen te zeggen ‘ingewikkeld’. WoW zit al een lange periode in een soort van neerwaartse spiraal. Dragonflight heeft mij tot nu toe wel al wat uren bezig gehouden, 10.1 is de grootste patch op de roadmap van Blizzard voor de Dragonflight-uitbreiding. Spring op je draak en duik mee in een neerwaartse spiraal door de content van deze patch!

Nieuwe zone: Zaralek Cavern

De belangrijkste campagne-questlijn van Dragonflight gaat verder in patch 10.1 en brengt ons naar een nieuwe ondergrondse zone, Zaralek Cavern, die de eerste zone in World of Warcraft is die direct onder een andere zone ligt.

De zone heeft smalle tunnels die voor de verbinding zorgen met de Dragon Isles erboven, wat het interessant maakt om er met een draak doorheen te reizen. Anders dan anders is ook dat je de zone gewoon binnenvliegt zonder eerst nog een laadscherm te krijgen. Zo krijg je echt het gevoel dat wat ondergronds is, verbonden is met de bovengrond.

Nieuwe factie: Niffen

WoW zou WoW niet zijn als er een nieuwe reputatie grind zou inzitten. Dit keer moet je reputatie opbouwen met de Loamm Niffen, een ras van molmensen die de Zaralek Cavern bewonen. Ik kan iedereen gerust stellen dat dit geen speelbaar ras is, laten we hopen dat ze dat zo houden.

Hoe nauwer je band met de Niffen wordt, hoe unieker de beloning die je vrijspeelt, waaronder Flightstones voor het nieuwe uitrusting-upgradesysteem, daarover later meer. Je kunt reputatie met hen verdienen op de welbekende klassieke manier: quests in Zaralek Cavern voltooien, inclusief wereldquests en evenementen.

Nieuwe wereld evenementen

Naast enkele nieuwe evenementen voor Zaralek Cavern, zijn er ook nieuwe evenementen voor de andere zones in de Dragon Isles.

Fyrakk-aanvallen vinden plaats in The Azure Span en Ohn’ahran Plains, en er zijn ook twee nieuwe wereldbazen: Gholna en Vakan. Deze evenementen belonen Shadowflame Crests, die worden gebruikt in het nieuwe uitrusting-upgradesysteem. Om deze evenementen vrij te spelen, moet je enkele nieuwe quests voltooien als onderdeel van de belangrijkste Dragonflight-campagne.

Nieuwe dragonriding-content

Met de nieuwe zone komt ook compleet nieuwe dragonriding-content. Het eerste dat je wellicht zal doen is de acht nieuwe glyphs verzamelen die te vinden zijn in Zaralek Cavern.

Deze kunnen worden gebruikt om twee nieuwe vaardigheden vrij te spelen. Ground Skimming is een nieuwe eigenschap die energie geeft wanneer je dicht bij de grond vliegt, en Land’s Blessing verbetert het effect ervan. Er zijn ook nieuwe manuscripten te ontdekken, evenals een nieuwe mount, de Winding Slitherdrake, die verdiend kan worden door de belangrijkste verhaalmissies in Zaralek Cavern te voltooien.

Nieuw uitrusting-upgradesysteem

Patch 10.1 van Dragonflight brengt ook een nieuw systeem voor het upgraden van je uitrusting. Je kunt uitrusting verbeteren die is verkregen via alle Dragonflight-content; raids, dungeons en de open wereld. Hiervoor zijn Flightstones en Shadowflame Crests nodig, die ook worden verkregen uit allerlei Dragonflight-content.

Een enkel item kan maximaal acht keer worden verbeterd, waardoor het itemlevel en de statistieken toenemen. Zodra je een item van een bepaald itemlevel hebt verkregen, zullen toekomstige upgrades naar dat itemlevel voor stukken in dezelfde uitrustingsslot minder materialen vereisen, waardoor het gemakkelijk is om nieuwe uitrustingstukken in te wisselen.

Guilds van zowel Horde als Alliance

Blizzard heeft geleidelijk de mogelijkheid geopend om met vrienden van de tegenovergestelde factie te spelen, en met Dragonflight patch 10.1 komt de natuurlijke volgende stap in dit proces.

Guilds blijven verbonden met de factie van hun Guild Master, maar leden van de tegenovergestelde factie kunnen nog steeds lid worden van de guilds en gebruikmaken van de guild chat, bank en herstellen van uitrustingen.

Om iemand van de tegenovergestelde factie uit te nodigen voor je guild, moet je ofwel Battle.net-vrienden zijn of lid zijn van dezelfde Battle.net-community. Ze moeten ook op dezelfde realm zijn. Hoewel je samen instanced content kunt betreden, worden personages van de tegenovergestelde factie nog steeds beschouwd als vijandig in de open wereld.

Nieuwe opties voor customizen van je character

Er zijn enkele nieuwe opties voor personageaanpassing toegevoegd in Dragonflight patch 10.1. Nightborne hebben vier nieuwe oogkleuren en vijf nieuwe haarkleuren gekregen. Dark Iron Dwarves hebben vier nieuwe huidtinten en vier nieuwe haarkleuropties. Blizzard heeft ook blindoogopties gescheiden van oogkleur, zodat je die nu apart kunt selecteren voor elk ras.

Worgen-personages hebben een nieuwe raciale vaardigheid gekregen in patch 10.1: Calm the Wolf. Dit is vergelijkbaar met de raciale vaardigheid van de Dracthyr (Chosen Identity), waarmee je automatisch kunt overschakelen naar menselijke vorm wanneer je niet in combat bent.

Tot slot zijn de vereisten voor verheven reputatie verwijderd uit heritage armor. Nu hoef je alleen maar een character van dat ras tot niveau 50 te levelen en je kunt de questlijn voltooien en je heritage armor ontvangen.

Manier van looten

Er zijn verschillende verbeteringen op het gebied van loot in WoW met deze patch. Ten eerste is de timer voordat loot gebonden wordt verhoogd van twee uur naar vier uur, waardoor je een groter venster hebt om te ruilen. Daarnaast blijven dungeon- en raidbazen lootbaar gedurende twee uur nadat ze zijn verslagen, waardoor je veel meer tijd hebt om terug te gaan en eventueel vergeten buit op te halen voordat ze verdwijnen.

Een geheel nieuwe functie in patch 10.1 is de Transmogrification-optie in het loot-roll-venster. Deze optie verschijnt wanneer je nog niet het uiterlijk van een item hebt verzameld, en heeft voorrang op de Greed-optie. Dus een absolute win voor alle obsessieve verzamelaars.

Updates voor professions

Patch 10.1 brengt een groot aantal updates voor Dragonflight-professions met zich mee, waaronder nieuwe recipes voor endgame-uitrusting en voor leuke en cosmetische items. Er zijn nieuwe materialen te vinden in Zaralek Cavern, evenals items die gebruikt kunnen worden in het nieuwe uitrusting-upgradesysteem. Verschillende bestaande items hebben ook buffs ontvangen om ze waardevoller te maken.

Class balans en nieuwe Tier Sets

De job die nooit zal eindigen voor Blizzard; het balanceren van de verschillende classes. Er zijn veel veranderingen opgenomen in Dragonflight patch 10.1, met grote vernieuwingen voor de volgende classes:

 • Balance Druid
 • Feral Druid
 • Shadow Priest
 • Mistweaver Monk
 • Enhancement Shaman
 • Devastation Evoker

De meest impactvolle verandering werd gedaan op het vlak van ‘healing’. De waarde van de Leech-stat is met 25% verminderd, en de spelersstamina en vijandige schade zijn met 25% verhoogd. Deze verandering is bedoeld om healers relevant te houden, met veel aanpassingen aan healing spells om dit te compenseren.

Met Dragonflight Season 2 krijgen we een nieuwe set tier-uitrusting voor elke class. De eerste keer dat je de laatste baas van de nieuwe raid op elke moeilijkheidsgraad verslaat, krijg je een gegarandeerd tier-stuk. Je krijgt nog een gegarandeerd stuk door de Season 2 Master-prestatie te voltooien (voltooi de raid op Heroic moeilijkheidsgraad op of behaal een hoge Mythic+ of PVP-rating).

Season 2 voor PVP en Mythic+

Raiden is natuurlijk lang niet meer de core van WoW gameplay. Dragonflight Season 2 is meteen ook het startschot voor nieuwe PVP-titels en cosmetische beloningen door het op te nemen tegen andere spelers in Battlegrounds en Arena. Het brengt ook een reeks veranderingen met zich mee voor Mythic+ dungeons, waaronder nieuwe affixes en een nieuwe dungeonrotatie.

De nieuwe affixes zijn Incorporeal, Afflicted en Entangling. Om ruimte te maken, verdwijnen drie affixes: Quaking, Grievous en Explosive. De niveaus waarop affixes verschijnen zijn ook aangepast, waarbij de eerste affix nog steeds verschijnt op level 2, maar de tweede verplaatst is van level 4 naar level 7, en de derde verhoogd is van level 7 naar level 14. Er is geen seizoensgebonden affix voor Seizoen 2.

De nieuwe Mythic+ dungeonrotatie omvat vier Dragonflight-dungeons:

 • Halls of Infusion
 • Brackenhide Hollow
 • Uldaman: Legacy of Tyr
 • Neltharus

Vier dungeons uit eerdere uitbreidingen maken ook hun terugkeer:

 • Freehold (Battle for Azeroth)
 • The Underrot (Battle for Azeroth)
 • Neltharion’s Lair (Legion)
 • Vortex Pinnacle (Cataclysm)

Nieuwe Raid: Aberrus, The Shadowed Crucible

Aberrus, The Shadowed Crucible is de tweede raid in Dragonflight. Duizenden jaren geleden richtte Neltharion Aberrus op, een geheim laboratorium waar hij wereldveranderende experimenten uitvoerde. Aberrus nu van alle kanten aangevallen door krachten die op zoek zijn naar de erfenis van de Earth-Warden en alle overgebleven kracht willen bemachtigen.

De gehele raid is beschikbaar in Normal, Heroic en Mythic. De negen baasontmoetingen zijn verdeeld over vier vleugels, die op Raid Finder-moeilijkheid om de twee weken beschikbaar zijn.

Er werd een beetje naar de patch gekeken met Argusogen want het is de grootste brok aan content die we in deze expansion kunnen verwachten. Er is veel te doen, je merkt ook dat er nu veel spelers rondvliegen op hun draak om alle nieuwigheden te ontdekken. De nieuwe raid, Aberrus, The Shadowed Crucible, is een pak toegankelijker voor iedereen. Met slechts een week was Aberrus een van de kortste Race to World First in de recente geschiedenis. Spelers die nog een subscription hebben lopen maar de zin niet hadden om Dragonflight te spelen, check toch maar wat er nu allemaal te beleven valt op The Dragon Isles!

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: