fbpx

EA belooft een nieuwe toekomst voor Battlefield na teleurstellende ontvangst van 2042

Ik denk dat we allemaal wel teleurgesteld waren in Battlefield 2042. Hoewel de game ondertussen enorm verbeterd is, wil EA zo’n fars niet nog eens meemaken. Dat zei EA-CEO Andrew Wilson tijdens een gesprek met investeerders na het presenteren van de financiële resultaten (via Gamesradar).

Wilson erkende dat Battlefield 2042 niet aan de verwachtingen van de fans voldeed. Hij zei dat EA “de kans heeft om Battlefield op een hele nieuwe manier terug te brengen in de toekomst”. Hoe hij dat voor zich ziet is nog onduidelijk.

Er wordt al gewerkt aan een nieuwe Battlefield-game – ontwikkelaar Ridgeline werkt samen met Dice aan een singleplayer-campagne voor een nieuwe game in de franchise, maar meer details zijn er nog niet. Wilson liet nu weten “heel veel vertrouwen te hebben in dat team en de vooruitgang die ze boeken met betrekking tot de toekomst van de franchise”.

Battlefield blijft “een belangrijk onderdeel” van EA’s strategie. “We maken games en ervaringen die grote online communities aantrekken en vermaken op allerlei platforms, met verschillende businessmodellen en in verschillende regio’s. We denken dat Battlefield een belangrijk onderdeel is van die toekomst. We delen meer details als er meer vooruitgang is geboekt.”

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: