fbpx

Hideo Kojima – Connecting Worlds documentaire volgende maand in première

De documentaire over het werk van Hideo Kojima gaat op 17 juni in wereldpremière op het Tribeca Film Festival.

“Een reis in de creatieve geest van de meest iconische videogameontwerper ter wereld,” luidt de beschrijving van de film. “Met getuigenissen van visionaire kunstenaars Guillermo del Toro, Nicholas Winding Refn, Grimes, George Miller, Norman Reedus, Woodkid, Chvrches, geeft deze visueel boeiende documentaire een zeldzaam inzicht in Hideo Kojima’s creatieve proces terwijl hij zijn eigen onafhankelijke studio lanceert.”


Kojima Productions werd in 2005 opgericht. Destijds was het nog een subdivisie van Konami. In 2015 werd die samenwerking verbroken en werd het een onafhankelijke studio. Kojima werkt momenteel aan Death Stranding 2, de game werd eind vorig jaar officieel aangekondigd. Sindsdien heeft Kojima af en toe beelden van de acteurs en een kijk achter de schermen vrijgegeven.

De 90 minuten durende documentaire zal op 17 juni debuteren op het festival, gevolgd door een uitgebreide Q&A sessie met Hideo Kojima zelf.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: