fbpx

Microsofts Activision Blizzard-deal zou volgende week goedgekeurd worden door de EU

Microsoft-ontslagen

Vorige week keurde de Britse goedkeuringscommissie de Microsofts Activision Blizzard-deal af uit vrees voor een monopolie in de cloud gaming sector. Volgende week zou de EU daar volgens Reuters een uitspraak over doen.

Komt er ooit een einde, in positieve zin, aan deze soap? Misschien is het voor Microsoft nog een geluk dat het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uitmaakt van de Europese Unie. Zo heeft het een extra kans om de deal alsnog te zien goedgekeurd worden.

Volgens persagentschap Reuters zou er volgende week, op 15 mei, beslist worden of de Europese Unie akkoord gaat met de deal en de daarbijhorende voorwaarden. Het heeft echter nog de tijd tot 22 mei want dan vervalt de deadline.

Heikel punt is dus de angst dat Microsoft een monopolie zou verwerven in het cloud gaming gebeuren. Al doet het bedrijf er alles aan om het tegendeel te bewijzen.

De EU-toezichthouder zal de overname naar verwachting goedkeuren nadat Microsoft licentieovereenkomsten heeft gesloten met rivalen op het gebied van cloudstreaming, waaronder Nvidia, Boosteroid uit Oekraïne en Ubitus uit Japan, zo vertelden andere mensen met directe kennis van de zaak in maart aan Reuters.

Het heeft ook een overeenkomst met Nintendo om Activision’s Call of Duty naar zijn spelplatforms te brengen als de overname doorgaat. Valve Corp, eigenaar van ‘s werelds grootste distributieplatform voor videogames, Steam, weigerde een contract omdat het vertrouwen heeft in Microsoft.

Er breken spannende tijden aan voor Microsoft. We zijn alvast benieuwe naar het oordeel, en vooral naar de mogelijke gevolgen als ook de EU de deal zou afkeuren.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: