fbpx

Bezoek op 22 mei het OMG – Onderwijs Met Games Festival in Howest Kortrijk

OMG is een gloednieuw evenement waar de school de kracht van virtual reality, games, gamification & programmeren in de kijker willen zetten binnen het onderwijs en ook breder de maatschappij.

Het event toont mogelijkheden voor de toekomst van het onderwijs en zet sterk in op de nieuwste technologieën. Het evenement gaat verder dan enkel het onderwijs en toont ook de kracht en de mogelijke valkuilen van games.

Leerkrachten, ouders en mensen in de jongerenwerking of gamers kunnen er heel wat inspiratie opdoen. We willen het medium positief en innoverend in de spotlight zetten en bouwden aan een indrukwekkend programma.

Op het OMG Festival verwelkomen we enkele Vlaamse game developers en start-ups die bezig zijn met educatieve games, naast de grotere gekende spelers. Daarnaast voorzien we ook ruimte voor HackShield, JEF, Mediawijs, GameChangers, EdTV en meer om de veiligheid en verantwoordelijkheid van videogames te bewaren.

Doorheen de dag hebben we ook verschillende keynotes waaronder niemand minder dan Stephen Reid, die speciaal voor dit event wordt overgevlogen door Microsoft. 

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: