fbpx

Phil Spencer ontgoocheld na launch van Redfall maar belooft beterschap

Redfall

Dat Redfall geen al te groot succes is, weet intussen iedereen al. Voor het eerst heeft nu ook grote man bij Xbox, Phil Spencer, zijn mening gegeven. Hij belooft alvast beterschap. Ook sprak hij over de invloed hiervan op Starfield.

Redfall lanceerde eerder deze week voor Xbox Series X|S en pc en kon rekenen op grotendeels middelmatige tot negatieve kritieken. Tijdens de podcast van Kinda Funny Games liet Phil Spencer weten ‘dat er niets zo moeilijk is voor hem dan het teleurstellen van de Xbox community’. Ik ben teleurgesteld en boos op mezelf’ voegde hij er aan toe. ‘De kritische reacties waren niet wat we wilden. Dit gaat er mij echter niet toe aanzetten om creatieve aspiraties tegen te werken. We blijven aan het spel werken. We hebben met games zoals Sea of Thieves en Grounded een volharding getoond om door te gaan en games te maken. Ik weet ook dat er een prijskaartje van 70 dollar aan deze games hangen en ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor het lanceren van een game dat geweldig moet zijn’.

We kunnen er dus vanuit gaan dat Xbox het volledige vertrouwen in Arkane Studios blijft behouden en dat er hard gewerkt wordt om de game te verbeteren.

Ook ging Phil Spencer dieper in op welke invloed de mislukte launch van Redfall kan hebben op de release van Starfield. Hierover zei hij het volgende: ‘Als we studio’s overnemen, zijn er games die reeds in ontwikkeling zijn en zijn er dingen die nog heel vroeg in ontwikkeling zijn of nog niet eens bedacht zijn. Ik denk dat we beter moeten worden in het betrekken van games die halverwege de productie zijn wanneer ze onderdeel worden van Xbox. We hebben geen goed werk verricht door ons te engageren met Arkane Austin om hen echt te helpen begrijpen wat het betekent om deel uit te maken van Xbox en van first-party en een aantal van onze interne middelen te gebruiken om hen te helpen en verder gaan op die reis. Met Starfield hebben we het beter gedaan. Deze game was in een vroeg stadium van ontwikkeling waardoor het voor Xbox makkelijker was om mensen in te schakelen om te helpen met de technologische aspecten van het project.’

Het mag duidelijk zijn dat Phil Spencer van mening is dat Xbox veel meer en beter had kunnen doen bij de ontwikkeling van Redfall en de technische problemen die er bij kwamen kijken. Arkane Studios schakelde na de overname door Microsoft namelijk over naar Unreal Engine, waar ze geen ervaring mee hadden. Tal van Xbox Games Studios hebben die ervaring wel en hadden dan ook ingeschakeld kunnen worden om hun expertise te delen.

De volledige aflevering van de podcast kunnen jullie hieronder bekijken.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

%d bloggers liken dit: