fbpx

Vier dingen die je moet weten voor je aan de slag gaat met Diablo IV

Diablo II

Wie durft er nog aan te twijfelen? Op 6 juni is het D Day! We hebben het deze keer, met alle respect, niet over Operation Overlord (ken uw geschiedenisles) maar wel over de launch van Diablo IV. Hoog tijd om Diablo en zijn helletuig terug naar de onderwereld te meppen, en dat in stijl zoals jij dat wil, of zoals ik dat wil.

Het plezantste aan A-RPG’s is voor mij het feit dat je begint met een absolute nobody die gaandeweg uitgroeit tot een niet te stuiten vechtersbaas. Niet alleen qua speelstijl, maar ook qua looks en andere elementen die mijn personage karakter te geven. Hieronder alvast vier puntjes die je zeker moet weten voor je het tegen Diablo en zijn helleleger opneemt.

Monsters afslachten doe je met én vooral in je eigen stijl

Je zal je geen seconde vervelen in Diablo IV want de krachten van het kwade komen in alle maten en gewichten, en er zijn er meer dan voldoende om je bijl, pijl en boog, spreuken of andere beschikbare vechtkunsten aan het werk te zetten. Daarbovenop kan je deze nog finetunen door een keuze te maken uit de talloze skills waaruit je kan kiezen. Dit alles in een nachtmerrieachtige wereld die bol staat van avontuur, dungeons, quests en side quests, (eind)bazen en vooral loot, veel loot!

Zoals gezegd doe je dit alles in stijl, en vooral met je eigen speelstijl. Jij bepaalt immers zelf hoe je Diablo en zijn kornuiten aanpakt, hoe je personage er uitziet en uiteraard met welke klasse je dat doet. Zelf kies ik altijd voor de stoere Barbarian. Een stoer uiterlijk, stoere wapens en qua vechtstijl in de eerste linies hacken en slashen dat het een bloederige lieve lust is waar menig beenhouwer jaloers op is.

Elke klasse heeft zijn klasse

Diablo IV heeft meerdere klassen waaruit je kan kiezen. Eigenlijk begint je spelervaring al met het kiezen en het samenstellen van je klasse. We vatten ze nog even kort samen voor jullie.

De Barbarian: pure kracht, een vechtersbaas pur sang die in de eerste linies vecht en met elk wapen overweg kan om de tegenstanders af te maken. Hij gaat geen enkele bloederige uitdaging uit de weg.

De Sorcerer: een magiër die gebruik maakt van de elementen (ijs, water en vuur) om zijn tegenstanders uit te schakelen. Laat bliksemschichten slingeren, spiets je vijanden met ijspieken en vlammende meteoren uit de lucht regenen.

De Rogue: het manusje van alles. Hij is een flexibele, slimme en stealthy/sneaky krijger, en geeft spelers de mogelijkheid zich te specialiseren in verschillende soorten gevechten, waaronder alles van gif tot schaduwmagie.

De DruÏde: een gedaanteverwisselaar (shapeshifter) die met gemak kan transformeren tussen alle soorten wilde wezens, waaronder weerwolven.

De Necromancer: niet meteen fysiek de sterkste maar wel de sluwste der klassen. Hij is een manipulator van leven en dood waarmee spelers ondode volgelingen kunnen oproepen om hun tegenstanders te verpletteren.

Ziet mijn gat er niet te dik uit in deze rok?

Eens je een klasse gekozen hebt, en een personage, dan wil je er natuurlijk cool uitzien. Je zal immers heel wat tijd doorbrengen met je personage in de game. En dat mag je letterlijk nemen aangezien je volgens Blizzard zo’n 150 uur zal nodig hebben om level 100 te bereiken.

In tegenstelling tot eerdere Diablo-spellen zijn er in Diablo IV bijna eindeloze mogelijkheden om uit te kiezen bij het creëren van personages. Je bepaalt dan ook helemaal zelf hoe je personage eruitziet, zonder je aan specifieke archetypes te houden.

Kies gelaatstrekken, gezichtshaar, oogkleur, huidskleur, haarkleur, piercings en nog veel meer. Elke klasse heeft zelfs een exclusief kapsel dat alleen zij kunnen gebruiken, dus kies je klasse verstandig. Er zijn ook tientallen markeringen die het hele lichaam van spelers bedekken, zodat ze van top tot teen getatoeëerd kunnen worden.

Garderobe en uitrusting zijn zelfs aanpasbaar, zodat iedereen er in Diablo IV compleet anders uitziet. Een hardgekookte bebaarde en langharige killer met een zacht uiterlijk? Waarom niet? It’s your call!

Je bent wie je speelt, en speelt zoals je bent

En dan is het tijd voor het echte werk: monsters afslachten, je zakken vol loot pompen en vooral je speelstijl finetunen zodat je nog effectiever door de avontuurlijk maar grimmige en duistere spelwereld van Diablo IV reist.

Bij het begin van het spel maak je kennis met de skill tree waarmee je verschillende vaardigheden kunt leren en kiezen om je personage te upgraden en te beheersen. Je kan je focussen op een bepaalde tak uit die skill tree of kiezen uit meerdere takken om je personage te diversifiëren. Dit alles afgestemd om je behoeften en speelstijl.

Het Paragon-bord is een systeem waarmee je in theorie kan knutselen en in het vaardigheidssysteem van Diablo IV kan duiken als je jouw skill tree volledig hebt ingevuld. Er zijn knooppunten op dit bord die je een verscheidenheid aan stats geven, van extra handigheid en intelligentie, tot krachtigere knooppunten die een vaardigheid volledig kunnen veranderen, bonussen kunnen krijgen en de gameplay kunnen verbeteren.

Je kan jouw vaardigheidsreis plannen door je gewenste vaardigheden op de Paragon-borden te identificeren en ernaar toe te werken.

Er zijn dus meer mogelijkheden dan ooit om je gameplay vorm te geven en naar je hand te zetten. Personages kunnen er uitzien zoals jij dat wil, het spel kan gespeeld worden zoals jij dat wil. Kortom jij hebt alle touwtjes in handen om de spelervaring van Diablo IV helemaal naar je hand te zetten, in stijl dus. De mogelijkheden zijn met andere woorden eindeloos in Diablo IV.

Diablo IV verschijnt op 6 juni en dat op PC via Battle.net, Xbox en PlayStation.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: