fbpx

PC-versie The Lord of the Rings: Gollum heeft absurd hoge systeemvereisten

The Lord of The Rings: Gollum

De ontwikkeling van The Lord of the Rings: Gollum heeft al heel wat hoogtes en laagtes gekend. De grootse gameplay onthulling van enkele maanden terug liep af op een sisser waardoor de release van de game werd uitgesteld.

Via een nieuwe trailer wil de ontwikkelaar en fabrikant van grafische kaarten Nvidia aantonen waartoe de nieuwe technologie in staat is. Hopelijk wordt de game vooral leuk om spelen want heel indrukwekkend ziet dat er allemaal niet uit.

Maar dan moet het meest schokkende nog komen.

Lees verder onder de trailer

Op de website van Nvidia zijn de minimale en aanbevolen systeemeisen bekend gemaakt van The Lord of The Rings: Gollum. En die doen ons toch wel fronsen. Zeker de minimale systeemeisen zijn behoorlijk en absurd hoog te noemen. Zo heb je minimaal een RTX 2060 nodig om de game te kunnen spelen.

Wil je iets meer toeters en bellen? Wel dan heb je bijvoorbeeld een RTX 3060 nodig om dan uiteindelijk de game op een schamele resolutie van 1080p met ray tracing te spelen. Wil je alles op ultra? Dan hoop ik dat je al een RTX 4080 hebt steken…

Wat dat betekend voor grafische kaarten van AMD is nog niet bekend.

Langs de andere kant zijn de vereisten op vlak van processor en RAM-geheugen best laag te noemen. Tot slot heeft The Lord of the Rings: Gollum slechts 45GB aan vrije opslagruimte nodig.

The Lord of the Rings: Gollum is vanaf 25 mei beschikbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: