fbpx

Microsoft en Europees cloud gaming platform Nware sluiten 10-jarige deal

Microsoft-ontslagen

De ene dag is het in kannen en kruiken, de andere dag is het plots verre van zeker. En dan heb ik het over de overname van Activision Blizzard door Microsoft. Gelukkig voor Microsoft zijn er andere deals die wel met zekerheid kunnen doorgaan.

Microsoft en Europees cloud gaming platform Nware hebben namelijk een 10-jarige deal gesloten. Dit liet grote man bij Xbox, Phil Spencer, via Twitter weten. Het volledige bericht luidt als volgt: ‘Microsoft en het Europese cloud gaming Nware hebben een 10-jarige overeenkomst ondertekend om pc games die door Xbox ontwikkeld zijn op zijn platform te streamen, evenals titels van Activision Blizzard nadat de overname gesloten is. Hoewel het nog vroeg is voor het opkomende cloud segment in gaming, zal deze partnerschap meer populaire games beschikbaar maken op meer cloud game streaming services dan vandaag het geval is’.

Eerder deze week had de Britse Competition and Markets Authority (CMA) een negatief oordeel geveld over de bijna 70 miljard kostende overname van Activision Blizzard door Microsoft. De concurrentiewaakhond zegt dat het twijfels heeft of de aangeboden oplossingen door Microsoft voldoende zullen zijn om een monopolie te vermijden op de cloudgaming markt. Wij zijn benieuwd of deze samenwerking hier iets mee te maken heeft… Wordt vervolgd!

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

%d bloggers liken dit: