fbpx

Toekomst van Nintendo-films ziet er rooskleurig uit volgens Mario- en Zelda-bedenker Miyamoto

The Super Mario Bros. Movie Nintendo Illumination

Shigeru Miyamoto, de bedenker van Mario en Zelda, heeft bevestigd dat er meer Nintendo-films in de maak zijn na het succes van The Super Mario Bros. Movie.

In een interview met Nikkei (vertaald door My Nintendo News) zegt Miyamoto dat het hoogst waarschijnlijk is dat er meer films op basis van Nintendo-franchises worden uitgebracht in de toekomst. Hij treed niet in detail op welke franchises de films zullen worden gebaseerd, hoewel er al geruime tijd geruchten gaan over een Donkey Kong-spin-off. Charlie Day, een stemacteur, heeft ook aangegeven dat hij graag een animatiefilm wil maken op basis van Luigi’s Mansion.

The Super Mario Bros. Movie, die begin deze maand uitkwam, is al een groot succes en wordt al beschouwd als de meest succesvolle gamefilm in de bioscoop tot nu toe. Er wordt verwacht dat de animatiefilm de grens van een miljard dollar gaat overschrijden.

Het is niet bekend wie de toekomstige Nintendo-films zal produceren, maar Illumination, het bedrijf achter de Mario-film en de Minions-films, zal waarschijnlijk betrokken zijn. Chris Meledandri, de oprichter en CEO van Illumination, zetelt in de raad van bestuur van Nintendo.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: