fbpx

“Horizon Forbidden West – Burning Shores is één van de beste games op PS5”

Horizon Forbidden West Burning Shores

Vorig jaar in februari scoorde onze bezieler en ouderdomsdeken Praga Horizon Forbidden West een welverdiende 10 op 10. Hij beschreef de game als een grote speeltuin waarin hij zich geen seconde verveelde. Sinds vorige week is die speeltuin een pak groter geworden met de Burning Shores DLC. Of deze ook de perfecte score krijgt, lees je in de review.

Waarom Wel?

Los Angeles

Burning Shores start waar Forbidden West eindigt. Wie de base game dus nog niet heeft uitgespeeld zal die job eerst moeten klaren. Wanneer onze roodharige heldin Aloy een call krijgt op haar focus van de duistere Sylens – overigens een bitterzoete performance van de veel te vroeg overleden acteur Lance Reddick – vertelt hij haar over een Zenith die woont in de ruïnes van wat vroeger Los Angeles heette maar nu dus de Burning Shores. Vastberaden spring Aloy op een Sunwing en reist ze een nieuw avontuur tegemoet. Tijdens haar queeste zal ze worden bijgestaan door Seyka, een Quen opzoek naar haar verloren gewaande zus en diens clan.

Horizon Forbidden West staat nog steeds bekend als één van de knapste games op de PS5 en dat wordt nogmaals bevestigd door Burning Shores. Van de detailrijke karaktermodellen en prachtige kostuums tot de ronduit adembenemende landschappen. Dit is het soort game waarvoor de photo mode werd uitgevonden. Verdwaald geraken in deze DLC is dan ook geen straf, want er is zoveel prachtigs te zien. Van met lianen overgroeide skyscrapers tot de enige echte Hollywood sign. Burning Shore is een virtuele wandeling meer dan waard en laat je keer op keer versteld staan ondanks dat het gewoon meer van hetzelfde is.

Nieuwe moves voor nieuwe vijanden

Naast nieuwe verhaallijnen is ook de level cap opgetrokken en kan je Aloy een paar nieuwe moves aanleren. De main quest speel je op een zestal uren uit maar wie zich volledig wil onderdompelen, mag daar gerust nog een viertal uurtjes bovenop doen. Ook werden er nieuwe vijanden ontwikkeld voor Burning Shores. De meest indrukwekkende daarvan is zonder twijfel de Bilegut. Een bijzonder pittige tegenstander die naast zuur spuwen ook Stingspawn lanceert: het equivalent van dodelijke bijen. Dat metalen gevaarte kan tegen een stootje dus Aloy en jij als speler zullen hun beste beentje mogen voorzetten. Gelukkige introduceert deze DLC ook een nieuw type wapen: de Specter Gauntlet. Een armkanon dat explosieve projectielen kan afvuren of in railgun modus gebruikt worden. Lekker stukje technologie met dank aan de Zeniths.

Daarnaast heeft ook elke skill een uitbreiding gekregen. De grinders onder ons kunnen zich dus weer naar hartenlust uitleven. En pro-tip: hier volgen de beste nieuwe skills om te unlocken. Hunter (Glide Targeting): deze skill laat toe om te aimen tijdens een glide. Erg handig wanneer je van bovenaf probeert te vechten. Warrior (Elemental Spear): dat spreek voor zich en tenslotte, Survivor (Shield drop) laat je toe om shield drops te craften. Want net zoals in de base game is Forbidden West nog steeds een game die zich aanpast aan elk type speelstijl. Of je nu wil stealthen, rangen of gewoon Leroy Jenkins-stijl wil meppen, dat kan allemaal.

Waarom Niet?

Wij hebben co-op nodig

Wie geen fan was van Forbidden West, zal dat ook niet zijn van Burning Shores. De gameplay is exact hetzelfde. Guerrilla gaat niet voor de volledige ommezwaai maar houdt het bij het oude getrouwe.  In die zin ontbreekt het deze DLC aan originaliteit. Maar kan en mag je dat verwachten van een eerste DLC? Daar mag je zelf over oordelen. Het is wel erg jammer dat deze DLC geen co-op voorziet. Het overgrote deel van de game brengt Aloy samen door met Seyka, daar heb je dus het perfecte excuus om een coöperatieve modus te voorzien. Mogelijk technisch niet haalbaar maar verhaalgewijs voelt dat wel goed aan.

De personages hadden wat beter uitgewerkt mogen worden want met name Walter Fonda, de tweelingsbroer van Jeroom, verdiende wat meer diepgang. Maar de boss battle tijdens de finale van de game maakt wel héél veel goed. Want die is episch!

Daarnaast is Burning Shores niet vrij van technische issues. Zo spawnde ik tijdens een chaotisch gevecht midden in een wrak en kon ik alleen maar reloaden om eruit te geraken. Ook duikt er occasionele texture popping op, pun intended. Het neemt niks van de fun weg en zal zeker opgelost worden in een toekomstige patch.

VERDICT

8

Horizon Forbidden West is nog steeds één van de beste games op PlayStation 5 en voegt daar met Burning Shores een waardige DLC aan toe. Jammer genoeg is het respectvolle LGBTQ+ gehalte van de game te hoog voor sommige zielige internettrollen en zijn deze idioten begonnen met het reviewbomben van de game. Ik ben hier om jullie te vertellen dat ze het allemaal mis hebben. Burning Shores is uitstekende DLC die op je must play lijst dient te komen.

Pluspunten
+ Ronduit prachtige game
+ Coole nieuwe tech
+ Aloy en Seyka zijn erg schattig samen

Minpunten
– Geen coöp
– Weinig vernieuwing
– Technische slordigheden

Horizon Forbidden West: Burning Shores
Beschikbaar vanaf 18/04/2023
Beschikbaar op PlayStation 5
Gespeeld op PS5
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door BrunoB

In het gezegende jaar 2000 verliefd geworden op JRPG's dankzij het fantastische Final Fantasy VIII op Playstation 1 en sindsdien fervent console gamer. Kijkt meer horrorfilms dan gezond is en koopt teveel speelgoed voor zijn kat Gandalf.

%d bloggers liken dit: