fbpx

“Ravenswatch is een mooie mix tussen Vampire Survivors en Diablo”

De bèta van Diablo IV ligt ondertussen al een paar weken achter ons. Ik had dus dringend meer dopamine nodig in de vorm van monsters doden en loot. De indiegame van Passtech Games is ideaal hiervoor. Ravenswatch, van de makers van Curse of the Dead Gods, is kort samengevat, een roguelike waar je vanuit isometrisch standpunt monsters afslacht en ronddwaalt in The Dark Hills.

Ter info: Ravenswatch is nu verkrijgbaar in Steams Early Access, daar lees je alles over in dit bericht.

Weerwolf, rattenliefhebber, Viking of ijskoningin?

Beginnen doen we met onze hero te kiezen. In de preview versie waren er vier personages beschikbaar en twee extra onbekende die je later kan vrijspelen. Ik kon kiezen uit Scarlet, een weerwolf in de nacht, stoer Roodkapje overdag. Als tweede in het rijtje hebben we de Ravenswatch-versie van de rattenvanger van Hamelen. Een rattenfluisteraar die de gezellige beestjes kan gebruiken tegen vijanden. Daarnaast hebben we als derde personage Beowulf, een stoere Viking die de vijanden aan zijn zwaard rijgt. Tot slot is er The Snow Queen kiezen. Zij zal in ieder geval niet twijfelen om haar ijzige vaardigheden te gebruiken wanneer het nodig is. Ik koos voor Scarlet, let the howling begin!

Map vol gruwel en leed

Iedere run start je in chapter 1 in The Dark Hills. Dit is een gebied met vervaarlijke trollen gewapend met een zeis, geesten en Groots die recht uit je reinste nachtmerrie lijken te komen. Het leuke aan een nieuwe run starten is dat je steeds een andere indeling van de map voorgeschoteld krijgt. Het seed concept uit onder andere Minecraft zeg maar.

Buiten alle monsters zijn er ook plaatsen en objecten te vinden die in jouw voordeel kunnen spelen. Denk hierbij aan fonteinen voor health, kisten met upgrades of teleports die je naar elke andere teleport in de map kunnen brengen. Daarnaast vind je ook mini events verspreid over het gebied.

Tijdens deze events moet je binnen bepaalde tijd het aantal gespawnde vijanden doden of een aantal waves van mormels die op je afkomen doorstaan. Zodra je deze hebt voltooid krijg je de keuze tussen een aantal upgrades voor je health of spells. Deze upgrades verschijnen in verschillende vormen qua zeldzaamheid. Dit zijn common, rare, epic, legendary en cursed.

Cosy stijl, pittige gameplay

Hou je blik niet te lang gefocust op de cosy, schattige tekenstijl van de game. Schattig is de gameplay allerminst! De vijanden zijn verspreid over de hele map en het is uiterst belangrijk om je spells of abilities op het juiste moment te gebruiken. Daarnaast is afwachten ook geen overbodige luxe. Tijdens het spelen van Ravenswatch werd al snel duidelijk dat zomaar inhakken op een groep vijanden geen goed plan was en dat de rotatie/volgorde van mijn spells of abilities van vitaal belang zijn.

Ga je toch dood? Geen stress want je hebt 5 Raven Feathers die je terug kunnen brengen naar The Dark Hills. Let wel op, ze zijn sneller op dan je denkt, bij mij toch tijdens mijn eerste runs… .

Hero in en buiten The Dark Hills

Tijdens je run level je jouw hero en kan je per level kiezen tussen twee of drie upgrades. Denk hierbij ook best twee keer na welke upgrade het best bij jouw speelstijl past. Wanneer je doodgaat en al je ‘Raven Feathers’ zijn op dan krijg je xp naargelang de tijd dat je het hebt volgehouden. Per level kan je spells en permanente perks unlocken voor latere runs. Heel overzichtelijk allemaal te vinden in het startmenu van je hero.

Daarnaast kan je in-game ook vrienden uitnodigen om samen te gaan ronddartelen in The Dark Hills. Een leuke extra feature die ik jammer genoeg (nog) niet heb kunnen testen.

VERWACHTINGEN

Ravenswatch is een mooie mix tussen Vampire Survivors en Diablo. De tekenstijl doet me een beetje denken aan Cult of The Lamb maar is net zoals die game zeer pittig. Passtech Games maakte met Ravenswatch een aangename indiegame die je dankzij de seed generator niet snel beu zal geraken. Ik kijk alvast uit naar de volledige game of er extra heroes in zullen zitten of andere mappen. Een exacte datum van release hebben we jammer genoeg nog niet maar de game zal uitkomen op PlayStation 4 en 5, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

Ravenswatch
Beschikbaar EARLY ACCESS sinds 6 april, consoles volgen in 2024
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / PC / Switch / Xbox One / Xbox Series X|S
Gespeeld op PC

Officiële Website

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

%d bloggers liken dit: