fbpx

Slechts 25% van de spelers heeft Hogwarts Legacy uitgespeeld

Hogwarts Legacy Key Art

Op Twitter werd gewezen op de daling van het aantal spelers van Hogwarts Legacy sinds de lancering begin februari. Er werd gekeken naar de aanzienlijke afname van 880.000 gelijktijdige spelers tot slechts 75.000 spelers vorige week op Steam.

Er zijn echter een aantal kanttekeningen bij deze daling. Veel games, vooral singleplayer, zien hun publiek in de loop der tijd afnemen en het is nog steeds relatief zeldzaam om ze hun oorspronkelijke piek buiten dat lanceringsvenster te zien bereiken. Het aantal spelers dat het spel momenteel nog speelt, maakt van Hogwarts Legacy een van de grootste games op Steam, en op deze moment staat het nog steeds in de top 25.

De status van het spel als een volledig singleplayer-ervaring betekent dat veel spelers waarschijnlijk het spel zullen uitspelen en weinig behoefte hebben om terug te keren. Een gebruiker wees er echter op dat minder dan 30% van de spelers de eindbaas van het spel heeft verslagen.

Er wordt opgemerkt dat games zoals Skyrim of The Witcher 3 vergelijkbare statistieken hebben. 23,7% heeft bijvoorbeeld ‘Passed the Trial’ verdiend in The Witcher 3, en 31,5% verdiende de ‘Dragonslayer’-prestatie in Skyrim.

Er wordt gesuggereerd dat sommige van deze spellen aanzienlijk moeilijker of langer zijn dan Hogwarts Legacy, of meer herspeelbaarheid of zijmissies hebben, waardoor je dus meer redenen hebt om de draad in die game weer op te pikken.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

2 gedachten over “Slechts 25% van de spelers heeft Hogwarts Legacy uitgespeeld

  1. Ik maak me hier ook schuldig aan. Begrijp me niet verkeerd, Hogwarts Legacy is zeker weten een topspel met een geweldige sfeer en ik ga het zeker uitspelen. Maar zoals vele open wereld games slaat verveling op de loer en moet ik iets anders spelen tussendoor.

    1. Je moet je zeker niet schuldig voelen hé 😉 da’s een beetje typisch aan die open wereld singleplayer games. Ik moet er zelf nog aan beginnen…

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: