fbpx

“Kirby’s Return to Dream Land Deluxe mikt op een jong(er) publiek”

Nintendo is met Kirby’s Return to Dream Land Deluxe niet aan zijn proefstuk toe. Het steekt hiermee opnieuw een zoveelste (minder gekende) Wii-titel in een opgepoetst jasje. Dit in de hoop de game nieuw leven in te blazen op de Nintendo Switch. Missie geslaagd?

Waarom Wel?

Uitgebreider en mooier

Het eerste wat meteen opvalt bij deze Deluxe-heruitgave op Nintendo Switch van Kirby’s Return to Dream Land, is hoe mooi de game er uitziet. De titel speelt en voelt exact aan als de versie die in 2011 verscheen op de Wii, maar ziet er stukken mooier uit. Gelukkig valt er ook wat nieuws te beleven en mogen we niet alleen Kirby doorheen talrijke levels loodsen maar ook bazen trotseren om de gestrande Magalor een handje te helpen.

De Switch-versie introduceert ook enkele extra’s, waaronder een epiloog die meer info geeft over Magalor zelf, en minigames. In Magisch Magoland kan je Mario Party-achtige spelletjes vrijspelen en jezelf in verschillende moeilijkheidsgraden meten. Wie raakt het meeste doelwitten met de shuriken in de Ninja-dojo of wie heeft de snelste reactietijd als Samoerai-Kirby?

Je kan uren extra speelplezier beleven in deze modus, alleen tegen de cpu, online of met vrienden.

Co-op plezier

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe biedt een leuk platformavontuur dat vooral de jongste gamers veel plezier zal bieden. Het is dan ook ideaal dat je het spel tot en met vier in co-op kan spelen, waarbij één iemand de controle krijgt over Kirby (en diens handige kopieerkrachten), en anderen in de huid kruipen van koning Dedede, Meta Knight en bandana-Waddle Dee. Elk heeft zijn eigen manier van spelen, waardoor verveling niet snel zal toeslaan en het samenspelen ook wordt gestimuleerd. Sterke zet van Nintendo, dat met Kirby’s Return to Dream Land Deluxe mikt op een jong publiek.

Waarom Niet?

Niet zo memorabel

Ons roze vriendje kende minder geluk in de Wii-periode en kan ook nu minder overtuigen doordat het verhaal van Kirby’s Return to Dream Land gewoonweg niet memorabel is. De game mikt duidelijk op een superjong publiek, biedt weinig tot geen uitdaging (zelfs niet tijdens baasgevechten) en zal daardoor ook bij weinig spelers in de gedachten blijven hangen. De toevoeging van de epiloog en talrijke minigames zijn leuk, maar weten de Wii-remake (of moeten we remaster zeggen?) niet naar een topniveau te brengen. Er zijn betere Kirby-games op de markt, zoveel is zeker.

VERDICT

8

Hoewel Nintendo’s Wii enorm populair was, bleek Kirby’s Return to Dream Land in 2011 iets minder goed te scoren. Dankzij de toevoeging van welgekomen extra’s en een flinke opsmukbeurt, biedt Kirby’s Return to Dream Land Deluxe deze keer echt heel wat meer. Een geslaagde remake voor de Nintendo Switch, al blijft het verhaal niet memorabel en zal (wegens een lage moeilijkheidsgraad) de titel enkel de jongste gamers aanspreken.

Pluspunten
+ Leuke platformer (dankzij Kirby’s kopieerkrachten)
+ Coöp
+ Grafisch dik in orde

Minpunten
– Geen memorabel verhaal
– Geen echte uitdaging

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe
Beschikbaar vanaf 24/02/2023
Beschikbaar op Switch
Gespeeld op Switch
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Johan

Johan startte al relatief snel met gamen op zijn geliefde Videopac G7000 en knokte zich het liefst een weg doorheen zijn eeuwigdurende jeugd met Tekken 3. Na een heuse carrière in de gaming bizz op vervroegd pensioen als bijklusser voor Pragalicious.

%d bloggers liken dit: