Wegen splitsen voor studio van Rick and Morty en medebedenker Justin Roiland

Rick and Morty

De fantastische animatieserie Rick and Morty is nog lang niet aan zijn einde gekomen. Toch zullen fans binnenkort een verschil opmerken. De samenwerking tussen studio Adult Swim en één van de bedenkers Justin Roiland houdt namelijk op.

Studio Adult Swim zag het groots en bestelde heel wat aflevering van Rick and Morty. Als we wat geluk hebben kan de reeks doorgaan tot seizoen 10. Dit zal echter zonder Justin Roiland moeten gebeuren.

De afgelopen weken is Justin Roiland in het nieuws geweest in verband met een aanklacht van huiselijk geweld. Het zou gaan om feiten die zich afspeelde in 2020, waar hij zijn toenmalige partner mishandelde.

Voorlopig is er nog geen uitspraak geweest in de zaak. De advocaat en Justin Roiland pleiten natuurlijk dat hij onschuldig is. Zoals het meestal bij zo’n rechtszaken gaat duiken er vanuit alle hoeken, nieuwe klachten op aan het adres van Roiland. De meeste klachten zouden gaan omtrent ongepaste handelingen van de beklaagde.

Om deze reden zou Adult Swim besloten hebben om de samenwerking tussen de studio en Justin Roiland stop te zetten.

Naast medebedenker verzorgde hij ook de stemmen van zowel Rick als Morty. Volgens The Hollywood Reporter zouden deze rollen opnieuw gecast worden. Dan Harmon, die samen met Justin Roiland Rick and Morty bedacht, zou nu alles op zichzelf beslissen.

Wat dan met de andere studio? Squanch Games zal ook op zoek moeten naar een vervanger voor Justin Roiland. De studio bracht nog eind vorig jaar de shooter High on Life uit. Roiland zou echter zelf ontslag hebben genomen bij Squanch Games, zo staat althans vermeld in een verklaring van de studio.

Of mijn review van High on Life er voor iets tussen zit dat Justin Roiland ontslag heeft genomen weet ik helaas niet. Wie echter wil kan mijn bescheiden mening over de game nog eens nalezen.

Hoe de studio’s van zowel Rick and Morty als High on Life het er vanaf gaan brengen zonder Justin Roiland valt nog af te wachten. Als fan vrees ik er toch lichtjes voor.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.

Eén opmerking over 'Wegen splitsen voor studio van Rick and Morty en medebedenker Justin Roiland'

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.