Fntastic stelt The Day Before uit tot 10 november 2023

Het complotdenken rond The Day Before heeft een nieuwe episode gekregen. De game verzamelt de ene red flag na de andere. Een nieuw incident aangaande het handelsmerk van de game laat sterk vermoeden dat The Day Before nu al dood en begraven is.

De laatste weken verzamelt The Day Before heel wat aandacht op het internet. Sinds de nieuwe gameplay video die door Nvidia getoond werd tijdens hun CES-presentatie, lijken heel wat mensen overtuigd dat deze game één grote flop is en dat we met ons allen op weg zijn om opgelicht te worden.

Youtube-kanaal Force Gaming volgt The Day Before reeds van in het begin en legt in onderstaande video uit waarom The Day Before een complete ramp zal worden. Zo geeft hij onder andere aan dat de laatste gameplay video al van heel wat mindere kwaliteit is dan de eerder getoonde video’s en dat ontwikkelaar Fntastic een zeer discutabele reputatie heeft opgebouwd. Ook lijkt het level design van The Day Before te zijn gestolen van andere games zoals Marvel’s Spider-Man Miles Morales en Life is Strange.  

En dat de ontwikkelaar een discutabele reputatie heeft, blijkt uit volgende. Via Twitter heeft Fntastic namelijk laten weten dat de game tot 10 november 2023 uitgesteld wordt wegens een klacht van een individu over de naam The Day Before. Blijkbaar zou de ontwikkelaar deze naam nog niet hebben laten registreren in de Verenigde Staten. De studio zou pas sinds vorige week op de hoogte zijn van deze klacht. De game is intussen verwijderd op Steam. The Day Before stond gepland voor een release op 1 maart.

Zelf was ik twee weken geleden nog in de war door het lettertype dat The Day Before gebruikt. Dit deed even vermoeden dat er een link was met de multiplayer game van The Last of Us. Nu ben ik vrijwel overtuigd dat deze game gewoonweg nooit zal leveren wat het beloofd heeft of zelfs nooit zal verschijnen.

Eerlijk gezegd lijkt het ook allemaal een beetje te mooi om waar te zijn. Onderstaande video werd één jaar geleden getoond. Mij lijkt het onwaarschijnlijk dat een onbekende studio uit Signapore dit zou kunnen afleveren. Er werken slechts een handvol mensen bij deze ontwikkelaar en gezien hun reputatie, lijkt dit allemaal fake te zijn.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.