Marvel-ceo Kevin Feige ontkent de zogenaamde Marvel-moeheid

Marvel Studios

In een onderzoek dat de Amerikaanse website Fandom uitvoerde in november 2022 zouden maar liefst 33% van de 5000 ondervraagde film-, tv- en gamingfans tussen 13 en 54 aangeven dat ze het wel gehad hebben met al dat Marvel-geweld.

Toevallig of niet hebben we het in onze Pragalicious Podcast-aflevering van deze week over de toekomst van Marvel en de bijhorende Marvel-moeheid.

Helaas hadden we Marvel-ceo Kevin Feige niet op bezoek, maar sprak hij zich in een andere podcast, The Movie Business Podcast, uit over de Marvel-moeheid bij fans. Het probleem is een realiteit.

De reactie van Feige deed om eerlijk te zijn mijn wenkbrauwen fronsen. Want in plaats van toe te geven dat er minder interesse is in Marvel, Top Gun: Maverick scoorde met gemak beter dan de vele Marvel-films dit jaar, ontkende hij dat er een probleem is. Het is volgens hem vooral een perceptie van de media die hij de voorbije 22 jaar ook al gehoord had.

“I’ve been at Marvel Studios for 22 years now, over 22 years, and most of us here at Marvel Studios have been around a decade or longer together. From probably my 2nd year at Marvel, people were asking, ‘Well, how long is this going to last? Is this fad of comic book movies going to end?’ I didn’t really understand the question. Because to me, it was akin to saying after Gone With The Wind, ‘Well, how many more movies can be made off of novels? Do you think the audience will sour on movies being adapted from books?’”

Hij ging verder met te zeggen dat er nog 80 jaar aan interessante verhalen staat te wachten om aangepast en verfilmd te worden. Er is dus nog ruimte genoeg om interessante films te maken. Maar of het publiek daar op zit te wachten valt nog af te wachten…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Marvel-ceo Kevin Feige ontkent de zogenaamde Marvel-moeheid'

  1. Ik wil zeker meer marvel films maar ze moeten terug de kwaliteit van de begin films leveren. Ze willen het veel te komisch maken allemaal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.