Gerucht: PlayStation 5 krijgt binnenkort cloud streaming en volledige Discord-integratie

Discord PlayStation

Zowat een jaar geleden kregen PlayStation-gamers al de mogelijkheid om hun Discord-account te koppelen aan hun console. Op die manier konden je Discord-kameraden al zien welke game je aan het spelen was.

Als we journalist Tom Henderson mogen geloven, wordt Discord met update 7.00 van de PlayStation 5 volledig geïntegreerd. Dit wil zeggen dat je vanaf dan ook de voice chat zou moeten kunnen gebruiken. Altijd handig als je cross-platform games speelt.

Maar het meest verrassende wat Henderson weet te vertellen, is het feit dat Sony ook gaat in zetten op cloud gaming. Dit wil zeggen dat je de keuze krijgt om games naar je console te streamen in plaats van ze downloaden. Dit is iets wat al langer kan met bepaalde games via Xbox Game Pass, maar nu lijkt ook Sony in te zetten op deze functie.

Als zou er wel een addertje onder het gras zitten: de cloud streaming functie is exclusief voorbehouden voor abonnees van PlayStation Plus Premium. Voor jou een reden om je abonnement te verhogen?

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.