Je kan eindelijk je PlayStation Network-account verbinden met Discord

PlayStation Discord

Na vorig jaar aan te kondigen dat Discord en PlayStation zullen samenwerken om het populaire communicatieplatform ook op Sony’s console beschikbaar te maken, kunnen gamers nu eindelijk hun accounts koppelen.

Wie vandaag Discord al opstartte, kreeg mogelijks de pop-up dat je nu je PSN-account kan verbinden met het platform. Na een aankondiging in mei van vorig jaar kunnen beide services nu eindelijk effectief met elkaar communiceren.

Discord is met een graduele roll-out bezig. Geen paniek dus als je de kans nog niet gekregen hebt om de accounts met elkaar te koppelen.

Door de services met elkaar te verbinden, kunnen Discord users nu ook zien welke PlayStation-games je aan het spelen bent. Zin om mee te spelen? Dan kun je vanop Discord een conversatie starten met de PSN-user. De integratie werkt voor zowel PlayStation 4 als PlayStation 5.

De mogelijkheden van een Discord-integratie op PlayStation zijn hoopgevend. In tijden van cross-play is het fijn een weg te hebben om over de verschillende platformen heen te communiceren zonder terug te moeten vallen op de vaak gebrekkige in-game communicatiemiddelen.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.