Gran Turismo 7 niet in ontwikkeling voor PC

Gran Turismo 7

Sony brengt de laatste jaren meer en meer eigen games naar pc. Dat is uiteraard goed nieuws voor al wie geen PlayStation-console in huis heeft staan, maar wel zijn games speelt op een vette personal computer.

Voor wie er stiekem op hoopte dat de Gran Turismo-reeks ook naar pc zou komen, heb ik geen goed nieuws. Want ontwikkelaar Polyphony Digital heeft laten weten dat er op dit moment geen pc-versie in de maak is van Gran Turismo 7.

In het Japanse magazine Dengeki Online vertelde Kazunori Yamauchi dat de kans echter niet onbestaande is, maar dat het niet makkelijk is om de game op alle pc’s te laten draaien zoals ze dat zelf graag hebben bij Polyphony. Bovendien ontkende hij in eenzelfde adem dat er momenteel gewerkt wordt aan een pc-versie:

“As a developer, we stay open to all possible options. So, the probability for a Gran Turismo 7 PC version may not actually be zero, but if you want to know what we’re actually doing regarding a PC version, the answer is nothing. There’s nothing to talk about.”

Ook al werd eerder bericht dat een pc-versie van Gran Turismo 7 niet ondenkbaar is, lijkt de kans dat deze er snel komt héél klein.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.