Nieuwe Battlefield 2042-update vernieuwt map en voegt nieuwe wapens toe

Battlefield 2042

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de niet al te beste release van Battlefield 2042. Het is dan ook bewonderenswaardig dat ontwikkelaar DICE blijft schaven aan de game.

Met Update 3.1 krijgt Battlefield 2042 een pak nieuwe Vault Weapons zoals de M416, M240B en de M93R die je misschien kent uit Battlefield 3. De gameplay flow wordt ook verbeterd door het soepeler maken van Weapon Reload animaties en bijhorende audio.

De belangrijkste vernieuwing is misschien wel de langverwachte update van de map Manifest. De ontwikkelaars hebben verschillende aanpassingen gedaan om zo een krapper speelveld te krijgen en om de thematisering te optimaliseren.

Ook heeft het team bevestigd dat het volgende Mid-Season Event van Battlefield 2042 in een van de komende weken van start gaat. Het in-game-evenement gaat drie weken duren en elke week worden er nieuwe cosmetische items en modi geïntroduceerd. De volgende Battlefield 2042-update staat eind januari in de planning, vlak na het Mid-Season Event.

De volledige changelog vind je terug op de website van Battlefield 2042.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.