Valheims Mistlands-update gaat live met nieuwe animatietrailer

Valheim is zonder twijfel de grondlegger van het Viking survival genre, als dat al een genre op zich is natuurlijk. Ondertussen verschenen er reeds een aantal Viking survival games zoals ASKA of Land of the Vikings. Valheim kan alvast rekenen op een nieuwe update die nu live is.

Mistlands is Valheims grootste biome tot nu toe, en brengt een groot aantal nieuwe toevoegingen. Eerst en vooral wordt een nieuw magiesysteem geïntroduceerd. Vikingen kunnen nu eitr oogsten, een oude essentie die in de wortels van de Yggdrasil World Tree zit, en het consumeren om de mogelijkheid te krijgen vuur, ijs en macht over leven en dood te hanteren. Spelers moeten deze kracht aanwenden door verschillende staven te maken, met een scala aan vernietigings-, beschermings- en necromantische middelen om uit te kiezen.

Zoals bij elke biome zijn er nieuwe wapens, pantsers, bouwstukken en andere grondstoffen toegevoegd. Zwart marmer wordt geïntroduceerd als het nieuwe bouwmateriaal, dat doet denken aan oude dwergenruïnes die spelers in de nieuwe biome kunnen vinden. Er wordt ook een nieuw type wapen geïntroduceerd – de Arbalest, een forse kruisboog die vijanden terugslaat, perfect om vijanden op afstand te houden. Dit en nog veel meer is opgenomen in de Mistlands-update, van nieuwe toevoegingen aan het interieur tot negen nieuwe wapens, twee pantsersets en constructies om de verdediging van je nederzetting te versterken.

Vrienden en vijanden wachten in de ondoordringbare mist. De Mistlands wemelen van de oude geschiedenis en magie, en de wezens die dit rijk bewonen zijn ook oud. Een reeks nieuwe vijanden zal Vikingen op de grond en in de lucht uitdagen, maar wie in nood verkeert, kan onderdak vinden in de oude dvergr-structuren die over het biome zijn verspreid. Spelers zullen tijdens hun avonturen ook dvergr-bondgenoten tegenkomen, de eerste bevriende factie van Valheim.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)