CGI-aankondigingstrailer voor multiplayer viking survival tribe builder ASKA

Vikings blijven precies razend populair. Nadat we het eerder deze week hadden over de city builder Land of the Vikings, krijgen we nu de aankondiging van een nieuwe game, genaamd ASKA. Ook hier staan de stoere Noormannen centraal.

ASKA plaatst je in de rol van een stamleider die met je schip in een mystiek, steeds veranderend nieuw rijk landt. Je moet overleven, bouwen, knutselen, vechten, boeren, zeilen en je voorbereiden op de winter terwijl je probeert een zelfvoorzienende vikingmaatschappij te creëren.

Spelers kunnen hun eerste voorproefje krijgen van wat ASKA te bieden heeft in de single player closed alpha van het spel, die op 24 november van start gaat en waarvoor de inschrijvingen nu geopend zijn.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)