Viking City builder Land of the Vikings nu beschikbaar in Early Access

Zoals iedereen weet ben ik een ontzettend grote fan van Vikings. Series als Vikings, Vikings: Valhalla of The last Kingdom lust ik rauw. Ook de serie op Discovery, genaamd Rise and Fall of the Vikings keek ik in een ruk uit. En dan heb ik het nog niet over mijn bijna 200 uur in Assassin’s Creed Valhalla gehad… Ik zie het dan ook wel zitten om mijn eigen Kattegat uit te bouwen.

Dat kan nu in de Viking City Builder genaamd Land of the Vikings via Steams Early Access.

In Land of the Vikings kruipen spelers in de huid van de Jarl (hoofdman) van een nieuw Vikingdorp. Een wijze Jarl moet middelen beheren, barre omstandigheden en vijandelijke invallen overleven, en zijn mede-Vikingen begeleiden om samen te werken in sociale conflicten.

Het is aan de spelers om hun dorp uit te breiden tot een bloeiende stad – maar ze staan er niet helemaal alleen voor; de Noorse goden helpen de spelers met verschillende bonussen in ruil voor hun aanbidding.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)