Vlaams duo schittert op wereldwijd CS:GO-toernooi in Kopenhagen

Dit weekend verdedigen gamers Pieter Bachir en Aïko Goddaert onze Belgische eer tijdens de wereldfinale van Red Bull Flick, een wereldwijd 2vs2 CS:GO-toernooi op speciaal ontworpen maps.

Red Bull Flick? Dat is Counter-Strike: Global Offensive met een twist. Niet het klassieke 5vs5, maar wel teams van twee die elkaar het vuur aan de schenen leggen op unieke maps. In mei haalden Aïko Goddaert (Kalmthout) en Pieter Bachir (Ninove) – team 95Vikings – de Belgische titel binnen op de PGL Antwerp Major.

En nu is het tijd voor de wereldfinale: de Red Bull Flick Invitational in Denemarken. Amateur- en professionele teams van alle uithoeken van de wereld zakken dit weekend af naar Kopenhagen voor de strijd om de wereldtitel.

Maar eerst… de play-offs!

Aïko en Pieter wonnen in mei de Belgische Qualifier van Red Bull Flick in Antwerpen en kwalificeerden zich zo voor de Red Bull Flick Invitational. Maar om zeker te zijn van een plekje in de grote wereldfinale, moeten ze op zaterdag eerst nog heelhuids door de play-offs geraken. Daar nemen de 25 deelnemende amateurteams – de winnaars van de verschillende nationale Qualifiers – het tegen elkaar op. De twee beste teams komen na die play-offs in het ‘pro circuit’ terecht – de apotheose van de World Final – waar ze strijden tegen acht professionele teams om de wereldtitel.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.