Gloednieuwe Pokemon trading card game uitbreiding Crown Zenith aangekondigd

The Pokémon Company International heeft een nieuwe speciale uitbreiding voor de Pokémon Trading Card Game (TCG) aangekondigd: Crown Zenith. Deze uitbreiding wordt vanaf 20 januari 2023 wereldwijd uitgebracht.

De Pokémon TCG-uitbreiding Crown Zenith introduceert een groot aantal nieuwe gevechtsstijlen en bijzondere illustraties. Hierbij ligt de nadruk op kaarten met speciaal artwork, waaronder de allereerste Pokémon VSTAR met speciaal artwork.
 
Crown Zenith introduceert tevens een Galarian Gallery-deelset met 70 kaarten van gewone Pokémon, Pokémon V, Pokémon VMAX, Pokémon VSTAR en Supporter-kaarten met speciale illustraties die het unieke karakter van alle afgebeelde Pokémon en personages tonen. Fans kunnen zich verheugen op Mewtwo VSTAR, Darkrai VSTAR en Hisuian Zoroark VSTAR in de Galarian Gallery.
 
Bovendien kunnen Trainers via een nieuwe gekoppelde illustratiefunctionaliteit negen verschillende Galarian Gallery-kaarten verzamelen en combineren om een grotere afbeelding te maken.
 
In de uitbreiding zitten de volgende opvallende kaarten:

 • 17 Pokémon V
 • 5 Pokémon VMAX
 • 8 Pokémon VSTAR, waaronder Zacian VSTAR en Zamazenta VSTAR
 • 3 Radiant Pokémon: Shiny Charizard, Shiny Charjabug en Shiny Eternatus

Kaarten uit Crown Zenith zitten in de volgende producten:

 • Crown Zenith Elite Trainer Box: tien Crown Zenith booster packs, één kaart met speciaal artwork van Lucario VSTAR en verschillende spelaccessoires
 • Crown Zenith-collectie van Regieleki V of Regidrago V: vier Crown Zenith booster packs, één promokaart en één extra grote kaart van Regieleki V of Regidrago V en één niet-V holografische promokaart
 • Crown Zenith-miniblikken: twee Crown Zenith booster packs en één stickervel
 • Crown Zenith Special-collectie van Pikachu VMAX: vijf Crown Zenith booster packs, één geëtste promokaart en één extra grote promokaart van Pikachu VMAX en één holografische promokaart van Pikachu V
 • Crown Zenith-blikken: vijf Crown Zenith booster packs en één full-art promokaart van Galarian Articuno, Galarian Zapdos of Galarian Moltres
 • Crown Zenith-speldjescollectie van Rillaboom, Cinderace of Inteleon: drie Crown Zenith booster packs, één promokaart van Rillaboom, Cinderace of Inteleon en één bijbehorend speldje
 • Crown Zenith Premium Playmat-collectie van Morpeko V-UNION: vijf Crown Zenith booster packs, vier Morpeko V-UNION-kaarten, één kaart van Professor Burnet, één speelmat en één extra grote kaart
 • Crown Zenith Premium Figure-collectie van Shiny Zacian of Shiny Zamazenta: elf Crown Zenith booster packs, één geëtste promokaart van Shiny Zacian V of Shiny Zamazenta V, één bijbehorend Shiny-poppetje en Shiny-speldje en één set kaarthoesjes

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)