fbpx

De griezeligste horrorseries volgens de Pragalicious redactie

Er is geen betere tijd om een horrorserie te bingen dan op Halloweenavond. Dus hield de Pragalicious redactie bij kaarslicht een séance en vroeg aan de geesten wat de allergriezeligste zijn. Het resultaat is onderstaande lijst geworden.

Stranger Things (2016 – )

Met uitzondering van Game of Thrones was er geen enkele serie die het afgelopen decennium zo’n impact had op de popcultuur. Stranger Things groeide uit tot een waar fenomeen. Met zijn perfecte mix van jaren 80 nostalgie en horror wist het fans van over de hele wereld en van alle leeftijden te verzamelen. Het brak alle kijkrecords op Netflix en het lijkt er dan ook op dat een vijfde seizoen een zekerheid wordt.


The Walking Dead (2010 -2022)

De immens populaire zombie serie gebaseerd op de gelijknamige strips, verdient een plaats in de lijst van de griezeligste horror series. Al elf seizoenen lang kunnen we de avonturen volgen van een stel gehavende overlevers op zoek naar een plaats om zich te settelen in een wereld overspoeld met rottende zombies. Een meedogenloze serie die zonder verpinken zijn hoofdpersonages een kopje kleiner maakt, tot grote onvrede van de fans. Wat maakt The Walking Dead nu net zo goed? Het gaat niet over de wandelende doden maar wel om de mens en zijn drang naar overleven.


The Haunting of Hill House (2018)

Opgroeien in het meest populaire haunted house van het land kan niet makkelijk zijn geweest. In The Haunting of Hill House besluiten de – nu volwassen geworden – kinderen om af te rekenen met hun eigen demonen en die in hun ouderlijke huis. Netflix is de koning van de horror series en Hill House is één van de toppers die te bekijken valt op de streaminggigant. Het heeft werkelijk alles wat de fans van het genre zoeken: spanning, plottwists en gestoorde beelden.


Ash vs Evil Dead (2015 – 2018)

Gebaseerd op de gelijknamige cultfilm Evil Dead, treffen we een oudere Ash aan. Een man die zich de laatste dertig jaar bezig hield met het ontlopen van zijn verantwoordelijkheden en die comazuipen tot een kunst heeft verheven. Maar wanneer de aarde overspoeld dreigt te worden door Deadites neemt hij nog een laatste keer zijn boomstick en kettingzaag ter hand. Bloedvergieten en humor gaan hand in hand en dat maakt dat je niet alleen zal rillen van angst maar je ook een breuk zal lachen.


Penny Dreadful (2014 – 2016)

Een griezelige superheldenserie waarin ontdekkingsreiziger Malcolm Murray, cowboy Ethan Chandler, wetenschapper Victor Frankenstein en de immer ravissante Eva Green als medium Vanessa Ives, samen een team vormen om de bovennatuurlijk bedreiging die London terroriseert het hoofd te bieden. De serie werd vooral bekend omwille van zijn controversiële einde. Een slotstuk waarin vele fans zich niet konden vinden, maar ondanks dat wel een loyale schare volgers heeft weten te verzamelen gedurende zijn drie seizoenen. Wie houdt van het Victoriaanse tijdperk, mag deze absoluut niet missen.


American Horror Story (2011 – )

Een Amerikaanse anthology serie. Dat wil zoveel zeggen als: elk seizoen heeft een ander verhaal. Dat maakt dat AHS de perfecte binge is voor Halloween. Je kan namelijk kiezen welk seizoen je het eerste kijkt. Geen voorkennis nodig. De serie speelt zich af op de meest uiteenlopende locaties en telkens met andere hoofdrolspelers. Een slasher kamp, een freak show circus, een sekte, om er maar een paar te noemen. Stijlvol en angstaanjagend tegelijk, zal American Horror Story je zeker de stuipen op het lijf jagen. Aanraders zijn het negende en tiende seizoen. Het elfde is overigens net van start gegaan.


Channel Zero (2016 -2018)

Net zoals American Horror Story is dit een anthology serie. Gebaseerd op een aantal Creepypastas. Dat is een website waarbij je zelf een horrorverhaal kan indienen én ook de originele thuis van de griezelige Slenderman. Channel Zero, niet te verwarren met de Belgische rockband, is niet voor gevoelige kijkers. Er zitten ronduit gestoorde beelden in Channel Zero zoals een monster van kop tot teen bedekt met tanden. Dat is genoeg om zelf de meest doorwinterde horrorveteranen nachtmerries te geven.


Hannibal (2013 – 2015)

Ze zijn talrijk de Fannibals en dat is het bewijs dat met amper drie seizoen Hannibal een enorme fanbase heeft opgebouwd. In Hannibal volgen we de gesprekken tussen psychiater Lecter en een jonge FBI profiler. Mads Mikkelsen werd dankzij zijn vertolking als de bloeddorstig intelligente killer met de gelijknamige naam een wereldster. Of er ooit een vierde seizoen komt…dat blijft voorlopig een mysterie.


Archive 81 (2022)

Een jonge archivist krijgt de opdracht om een stel oude tapes te herstellen. Hoe dieper hij in de opdracht duikt, hoe meer eigenaardigheden hij ontdekt. Wie is de dame op de tapes en waar kent hij haar van? Is zijn leven in gevaar? Archive 81 geeft stap voor stap zijn duistere geheimen prijs en houdt je op het puntje van je stoel tot zijn verassende ontknoping!


Supernatural (2005 – 2020)

Maar liefst 327 afleveringen werden er gemaakt van Supernatural. Een serie waarin we de Winchester broers volgen die in de voetsporen van hun vader treden als volleerde monsterjagers. Elke aflevering staat op zichzelf want de heren reizen telkens naar een andere Amerikaanse stad. Dus je hoeft niet noodzakelijk de verschillende seizoenen in volgorde te bekijken, maar het helpt wel natuurlijk. Tot zover onze lijst. Veel gruwel en griezelplezier!


Gepubliceerd door BrunoB

In het gezegende jaar 2000 verliefd geworden op JRPG's dankzij het fantastische Final Fantasy VIII op Playstation 1 en sindsdien fervent console gamer. Kijkt meer horrorfilms dan gezond is en koopt teveel speelgoed voor zijn kat Gandalf.

%d bloggers liken dit: