Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 42 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Wat ik deze week zeker speel? A Plague Tale: Requiem natuurlijk! Net als vele anderen ben ik benieuwd hoe het verhaal van Amicia en haar broertje Hugo in de donkere Middeleeuwen verdergaat. En na het lezen van Jims review wil ik natuurlijk graag weten of onze Jim gelijk heeft of niet. Is dat niet het geval dan stop ik een rat in zijn onderbroek, voila!

Ik ga jullie niet vertellen wat ik ga zien, maar wel wat jullie moeten zien dit weekend, namelijk Heroes of the Empire. Een aangrijpende documentaire over het 501st UK Garrison Stormtroopers. Een liefdadigheidsorganisatie bestaande uit cosplayers met een passie voor Star Wars. Ze brengen bezoekjes aan zieke kinderen, organiseren events om geld in te zamelen voor het goede doel en andere liefdadigheden. De documentaire, te zien op Netflix, duurt een uur en ja ik heb enkele traantjes gelaten. Enorm pakkend en een must see voor iedereen die iets heeft met cosplay, Star Wars en videogames.

Bestaat er in België zo’n organisatie trouwens?


MrRolfson

Na een hectische week op persoonlijk vlak, kijk ik dit weekend er naar uit om samen met mijn kinderen wat leuke dingen te gaan doen. Zondag trekken we sinds lang nog eens naar FACTS, zowat de grondlegger van de popcultuurbeurzen hier in België. Ze krijgen jaar na jaar meer kritiek van de fans, dus ben wel eens benieuwd hoe het daar tegenwoordig aan toe gaat in Gent.

Zaterdag ga ik mijn huis wat oprommelen, maar er gaat ook tijd gemaakt worden om wat te gamen. Stray staat sinds enkele dagen op mijn PS5, dus dat avontuur wil ik nog wel even aangaan. Net zoals de strijd in Fortnite trouwens…


Jim

We trappen het weekend af met een rattenplaag verder aan te pakken. Ik ben bijna klaar met A Plague Tale: Requiem en kan erna mijn volledige focus terug op Ghost of Tsushima richten. Zaterdag trekken we richting Gent. Niet voor FACTS maar om de charme van de Oost-Vlaamse hoofdstad te ervaren samen met mijn vriendin.

Zondag zijn we al vroeg op pad om nog eens de wielertoerist uit te hangen en in mijn regio de dijken op en af te rijden langs De Schelde. Daarna plof ik me in de zetel om me voor te bereiden op de vurige clash tegen de Rouches. Nooit makkelijk daar!


RoMa

Ietwat onverwachts ben ik me enorm aan het amuseren met Dragon Ball: The Breakers. Het genre van asymmetrische multiplayers zit duidelijk in de lift. Als Cell of Majin Buu mep ik alles en iedereen tegen de grond. Als gewone burger sidder en beef ik van Frieza.

Ik heb Metal: Hellsinger dan wel uitgespeeld, ik blijf toch gewoon lekker levels replayen. Gewoon slayen en headbangen tegelijk: mijn adrenaline is eindeloos. Op Netflix ben ik aangekomen bij seizoen 5 van Archer en halfweg S1 van Cyberpunk: Edgerunners.


High_LordWolnir

Momenteel sta ik in de top tien van de meest gelukkige personen ter wereld. Waarom vraag je? Wel, ik heb namelijk het geluk om sinds begin deze week al aan te slag te kunnen met God of War Ragnarök, dat op 9 november verschijnt. Helaas kan en mag ik voorlopig niets meer over deze game zeggen. Wel voorzie ik binnenkort een uitgebreide review die op 3 november op deze geweldige website zal verschijnen. Hou dat dus zeker in de gaten!

Van de brute kracht van Kratos katapulteer ik mezelf naar een iets subtielere aanpak in A Plague Tale: Requiem. Tot nu toe heb ik de eerste vier chapters van de game gespeeld en net zoals bij het eerste deel kan je hier wederom spreken van een steengoede game. Vooral de grafische pracht in Requiem viel me meteen op. Ik maak dus zeker wat tijd vrij om ook deze game de nodige aandacht te geven.

Ik vraag me nu trouwens af wat Kratos zou doen mocht hij aangevallen worden door een horde ratten?


Lazlo

Dit weekend verken ik verder de fantastische wereld van No Man’s Sky op mijn Switch. Wat een genot om zo’n lijvige game op zo’n kleine console te kunnen spelen. Mijn volledige review van de port kun je binnenkort verwachten op deze heerlijke website.

Verder ben ik helemaal in de horror-sfeer beland met de nodige horrorfilms op het programma. Intussen heb ik The Witch, Get Out en Hereditary al achter de kiezen. Mogelijks brei ik er dit weekend nog een extra filmpje aan.


auron_sagara

Na het event op donderdagavond van Gotham Knights in Gouda (Nederland), ben ik er volledig klaar voor om me dit weekend in de straten van Gotham City te verdwalen. In de loop van volgende week mogen jullie dan de review en gameplay van Gotham Knights verwachten op deze fijne website.

Op zaterdagavond hang ik echter even mijn cape aan de haak, want dan is het filmavond met het vrouwtje. John Wick 3 staat op het programma dus hopelijk wordt dit weer een knaller van jewelste. Na She-Hulk stappen we nu over naar Amazon met The Rings of Power. Onze BrunoB gaf de serie een mooie score, dus we verwachten er wel wat van.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: