fbpx

Phil Spencer toont per ongeluk prototype van Xbox-streamingtoestel

Phil Spencer, de grote baas bij Xbox, is een gamer in hart en nieren. Dat merk je aan de uitgebreide verzameling gaming memorabilia die in zijn bureau staan. Al kan het natuurlijk helpen dat hij de leiding heeft over heel wat ontwikkelstudio’s.

Soit, gisteren stuurde de man via Twitter een foto de wereld in ter ere van de 25e verjaardag van Fallout. Op de foto zien we een prachtige Vault Boy-statue prominent in beeld. Maar iets hoger op de foto zien we misschien wel iets interessanters staan.

Rechtsboven staat namelijk een klein, wit toestel met een Xbox-logo op. Het lijkt op een mini-versie van de Xbox Series S en is volgens ingewijden een prototype van Project Keystone. Dit is de codenaam van het project waarbij Microsoft en Xbox een toestel op de markt wilden brengen dat specifiek bedoeld is om games te streamen via Xbox Game Pass.

Of dit project nu nog loopt, valt te betwijfelen. Zeker omdat Xbox een tijd geleden aankondigde dat het de Xbox Cloud Gaming app naar verschillende smart tv’s wil brengen. Op enkele Samsung-tv’s is deze nu al beschikbaar.

Hoe dan ook is het interessant om zien hoe het toestel er uit zou gezien hebben. Al geef ik extra kudo’s voor de reactie van het officiële Xbox-account. Doe dat maar eens naar de CEO van het bedrijf waarvoor je werkt…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: