fbpx

Microsoft onthult hoeveel geld Game Pass eigenlijk oplevert

Xbox Game Pass

De overname van Activision Blizzard door Microsoft heeft voor het eerst inzicht gegeven in de inkomsten van Game Pass op consoles. Xbox Game Pass op consoles heeft in 2021 in totaal zo’n 2,9 miljard dollar aan omzet gegenereerd.

De Administrative Council for Economic Defence (CADE) van Brazilië heeft de overname van Activision Blizzard door Microsoft goedgekeurd en heeft daarmee een openbaar document vrijgegeven met gegevens over de geplande overname. Volgens die gegevens bedroegen de gegenereerde inkomsten via Xbox Game Pass 2,9 miljard dollar tijdens de fiscale periode die eindigde in januari 2021.

Als we dit vergelijken met de totale jaarlijkse Xbox-inkomsten van Microsoft (16,28 miljard dollar) maakte Game Pass ruwweg 18 procent uit van dit geheel. De laatste officiële berichtgeving van Microsoft was dat de abonnementsdienst meer dan 25 miljoen abonnees had in januari van dit jaar, in januari 2021 stond de teller op 18 miljoen abonnees.

De 2,9 miljard dollar is echter uitsluitend afkomstig van console-abonnementen, dus exclusief PC Game Pass.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: