fbpx

Dit is volgens wetenschappelijk onderzoek het engste horrorspel aller tijden

Er zijn doorheen de jaren heel wat horrorspellen verschenen. Ze allemaal opnoemen zou wat te veel van het goede zijn maar titels als Silent Hill, Resident Evil of Amnesia zullen velen onder jullie wel bekend in de oren klinken. Maar welke game is nu de meest angstaanjagende horrortitel?

Dat zocht een studie, genaamd Science of Scare Project from Broadband Choices, even voor ons uit.

Volgens de studie liet MADiSON de hartslag van spelers tijdens het spelen maar liefst 31 BPM boven de gemiddelde hartslag in rust van 65 BPM uitkomen, voor een gemiddelde hartslag tijdens het spelen van 97 BPM, het equivalent van een gematigde joggingsessie.

Op de tweede plaats staat Alien Isolation, met zijn innovatieve A.I. (en verontrustende blauwe jongens) slechts één BPM lager, met een gemiddelde BPM van 95 gedurende de hele speelduur.

De top vijf bestaat verder uit het paranormale horror Visage (93 BPM), Outlast 2 (90 BPM), en op de vijfde plaats staat Five Nights at Freddy’s 4 (91 BPM).

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: